Vee Tire Trax - un cauciuc mare şi lat 01

Vee Tire este o firmă recent apărută, dar care câştigă tot mai mult teren pe piaţă. Anvelopele produse de ei sunt bune şi ieftine, iar clienţii sunt mulţumiţi. Fiind în pas cu moda, Vee Tire lansează cauciucuri pentru toate dimensiunile de jantă, inclusiv 29+.

Trax Fatty este o anvelopa pe standardul 29+, avand marcat pe laterala marimea 29×3″. Nu e chiar de FatBike, dar nici de bicicleta uzuala, latimea de trei inch fiind un intermediar intre cele doua tipuri. Aceste anvelope nu incap in toate cadrele de 29er, dar incat fara probleme in cadrele FatBike-urilor de 26″.

Vee Tire Trax - un cauciuc mare şi lat 02

Forma si modelul crampoanelor au fost gandite pentru o rezistenta cat mai mica la inaintare. Crampoanele centrale sunt teşite in partea din fata, ceea ce ajuta la rulaj, iar crampoanele laterale au muchii drepte pentru aderenta in curbe. Nu sunt create special pentru zapada, dar se comporta bine pe orice teren. Diametrul si latimea fac din aceste anvelope un mijloc eficient de a strabate terenuri accidentate si denivelate.

Vee Tire Trax - un cauciuc mare şi lat 03

Din pacate dimensiunile afisate de producator sunt putin umflate. Chiar montate pe jante de 50mm, anvelopele nu au atins cei trei inch declarati. Latimea reala este de doar 2.8″, destul de aproape si nu prea, iar latimea in dreptul crampoanelor este si mai mica, de doar 2.5″. Majoritatea anvelopelor de FatBike sufera de aceasta exagerare a latimii si am vazut chestia asta si la unele cauciucuri normale.

Vee Tire Trax - un cauciuc mare şi lat 04

Anvelopele sunt tubeless ready, se monteaza usor si se umfla rapid doar cu o pompa de podea. Greutatea declarata este de 920 de grame, dar pe cantar au aratat cu 17 grame in plus. In functie de densitatea tesaturii sunt doua modele, unul de 72tpi si unul de 120tpi. Modelul de 120tpi este pliabil, iar cel 72tpi se fabrica si cu margini pe sârma. Vee Tire produc si un model asemanator de dimensiunea 27.5×3.25″. Desi au multe produse ieftine, Trax Fatty nu se numara printre acestea. Pretul unei anvelope pliabile de 120tpi este de 120 de dolari, mai mare decat al altor modele concurente.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.