Bicicletele premiate la EuroBike 2014 01

Eurobike este cea mai mare expoziţie de biciclete de pe continentul nostru. Anul trecut evenimentul s-a desfăşurat la Friedrichshafen, Germania, intre 27-30 august. Deşi au trecut multe luni de atunci, încă nu am digerat toată informaţia şi înca mai sunt multe de văzut. Voi prezenta în continuare o parte din bicicletele premiate la Eurobike.

Rafael R-023 Ueberbike este o bicicleta de triatlon ce la o prima vedere arata ca oricare alta. Insa privita din stanga, Rafael se deosebeste de orice alta bicicleta. Similar cu conceptul Lefty, si Rafael are furca cu un brat, ba mai mult, si triunghiul spate este prezent doar pe jumatate. Ambele roti sunt sustinute doar de partea dreapta, un lucru extrem de util atunci cand se repara o pana.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 02

Frana fata este tip tambur, dar cu actionare hidraulica, iar pe spate nu se vede nici un fel de frana. Butucul spate mai are o caracteristica interesanta. Cand se demonteaza roata spate caseta cu pinioane ramane pe loc, prinsa de cadru, ceea ce usureaza mult respectivele operatiuni.  Bidonul de apa este integrat ingenios in pipa.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 03

Juliana Roubion este un MTB de dama ce a luat premiul Best in Show.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 04

Bicicletele electrice au fost prezente in numar foarte mare si au primit o multime de premii. Stromer ST2 este prima bicicleta dotata cu cartela SIM. Prin intermedul SIM-ului bicicleta se poate conecta cu smartphone-ul, ceea ce pemite instalarea si folosirea multor aplicatii utile.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 05

O superba bicicleta de munte este si Silverback Superbike. Cadrul din carbon are un shock actionat din doua directii, iar ca furca foloseste celebra RockShox RS-1.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 07

Canyon Commuter este o bicicleta pentru navetisti, echipata cu gearhub, curea, dynohub si aripi cu suport pentru geanta. Pipa, ghidonul si farul faţă constituie o singura piesa, frumos integrata in cadru.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 09

Canyon a mai primit un premiu pentru cursiera aerodinamica Aeroad CF SLX.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 11

Cube Elite Hybrid HPC este un 29er electric, dotat cu motor Bosch. Cadrul de carbon, furca RS-1 si bateria ingenios plasata, ajuta mult la estetica bicicletei.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 12

Pentru cei mai aventurosi juniori, Specialized a pregatit un mini FatBike. Numit S’Cool, mica bicicleta se invarte pe anvelope de 20×4″ de la Vee Tire.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 13

HEY este numele unei biciclete foarte frumoase, cu linii arcuite si culori atractive. De o simplitate debordanta, HEY are o singura viteza, frana la picior pe spate si frana pe role in faţă.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 14

Annand Power E-bike este o alta bicicleta electrica, dar care arata ca una normala. Nimeni nu-si poate da seama unde este motorul sau bateria, ceea ce i-a adus un premiu de inventivitate. Nu am gasit mai multe detalii despre aceasta creatie, dar stiu ca are doar 14,9Kg.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 15

Premiul pentru categoria enduro a mers la Ghost Riot LT.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 16

Haibike Sduro combina motorul electric de Yahama cu suspensiile comandate electronic.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 17

KTM Lontano este o superba bicicleta de cicloturism, exemplar echipata si angrenata de cutia de viteze Pinion P1.18.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 18

Surly a prezentat un model de FatBike cu motor in butucul din spate, numit Bionix Night Crawler.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 19

Kettwiesel Kross are primul trike cu motor electric amplasat la angrenaj. Se mai remarca prin suspensie separata pentru cele trei roti si diferential.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 20

Un alt trike premiat este HP Velotechnik OHG. Acesta are doua roti pe fata si motor in bututcul din spate. Este dotat cu suspensie integrala, se poate plia si chiar merge cu spatele.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 21

Veleon este o bicicleta de transport cu trei roti si cutie in faţă. Rotile din fata sunt montate pe axuri articulate ce se inclina lateral la curbe. Stabilitatea si manevrabilitatea sunt imrpesionante pentru o CargoBike.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 22

Protanium Mobiling este o E-bike angrenata de un sistem cardanic. Cardanul este ingenios integrat in cadru, iar in ghidonul are suport pentru smartphone.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 23

Cannondale Contro 1 ne incanta cu un design minunat in care cadrul, aripile si portbagajul se combina intr-un tot unitar.

Bicicletele premiate la EuroBike 2014 24

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.