Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 1

Pivot a lansat recent cea mai verstilă bicicletă cu roţi groase. Ingeniosul FatBike se bucură de o mulţime de caracteristici utile şi interesante, ce fac din utilizarea sa o adevărată plăcere.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 2

Putine biciclete se pot lauda cu o versatilitate ca a modelului LES Fat de la Pivot. Pe majoritatea FatBike-urilor se pot pune si roti de 29″, dar LES Fat suporta patru marimi de roti. Cadrul si furca se pot adapta fara modificari de geometrie rotilor de 26×3.8, 26×4.8, 27.5+ si 29+. In plus, cadrul se poate folosi cu furca rigida sau cu suspensie si suporta orice transmisie cu foi si pinioane multiple, single speed sau gear hub.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 3

LES Fat are tot ce-i trebuie unei biciclete agresive si distractive, pentru a fi pe placul oricui. Cadrul este construit printr-un procedeu proprietar Pivot, numit Hollow Core. Atat cadrul, cat si furca sunt construite din carbon prin acest procedeu avansat. Tubul inferior are cel mai mare diametru din categorie, in timp ce tubul superior si triunghiul spate sunt subtiri pentru a adauga confort.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 4

Si alte FatBike-uri suporta roti mai mari, dar LES Fat are cateva atu-uri in plus. Dropout-urile spate sunt demontabile si se regla in functie de marimea rotii. Sistemul Swinger 2 permite tragerea rotii mai in spate, astfel incat sa nu intre in contact cu cadrul. Acest sistem este util si daca se doreste o transmisie SSP, deoarece ajuta la intinderea lantului. Dropout-urile se pot impinge si in sus, ceea ce coboara monoblocul, lucru util cand se folosesc roti cu diametrul mai mare. Impreuna cu cadrul vine un ax de 197x12mm fara quick release.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 5

Si in partea din fata se pot face modificari ale inaltimii. Cadrul este livrat impreuna cu doua cuvete inferioare pentru headset. O cuveta este complet integrata, iar cealalta are o inaltime de 18mm. Cand se monteaza o furca cu suspensie sau o roata de 29+, trebuie folosita cuveta integrata. Cand se monteaza furca rigida sau roti mai mici, se foloseste cuveta de 18mm, pentru a pastra ghidonul la aceeasi inaltime. Pivot are in productie si o furca mai cracanata, pentru butuc de 150x15mm, ce se potriveste pe acest cadru.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 6

Alte caracteristici placute sunt monoblocul PF132 cu angrenaj e-thirteen cu q-factor optimizat, cablurile si camasile ingenios trase prin cadru, posibilitatea montarii unui dropper post cu cablu intern si suporti pentru trei bidoane si portbagaj. Cadrul se produce in trei marimi S, M si L cu suprafata negru mat si desene albastre. Un frameset LES Fat compus din cadru, furca si headset costa 2600 de dolari iar o biccleta completa cu Sram X01 ajunge la 4700 de dolari.

Pivot LES Fat - cel mai versatil FatBike 7

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.