Jantă de carbon fără limită de greutate 1

In general jantele de carbon sunt fragile şi nu pot fi folosite de către oricine. Cei mai grei ciclişti trebuie să fie foarte atenţi când îşi schimbă roţile deoarece multe modele nu rezistă la greutate mare. Există jante cu limita de 80-90 de kilograme, ceea ce le face inaccesibile pentru sportivii cu greutate. Jantele solide sunt destul de grele, ceea ce iarăşi nu e de dorit. Dar dacă ar fi o jantă foarte usoară şi fără limită de greutate?

Jantă de carbon fără limită de greutate 4MCFK este o firmă germană cu sediul în Leipzig, ce a produs recent o jantă extraordinară. Este dedicata curselor grele de enduro dar are greutatea unei jante de XC. Se produce in dimensiuni de 27.5″ si 29″ si cantareste 295, respectiv 320 de grame. Profilul este usor asimetric, avand un offset de 3,5mm. Aceasta caracteristica permite o mai buna aliniere a spitelor intre janta si butuc, precum si o tensionare egala. Gaurile pentru nipluri nu sunt facute cu burghiul ci sunt formate din turnare. Cand janta este gaurita, se elimina material si se intrerup fibrele de carbon ceea ce slabeste structura si creste riscul smulgerii niplurilor. Gaurile realizate prin modelare aduc mari avantaje, spitele putand fi tensionate mult mai puternic.

Jantă de carbon fără limită de greutate 2

Peretii laterali nu au buza pentru anvelopa si sunt grosi de peste 5mm. Grosimea mare a peretilor permite jantei sa reziste unor impacturi puternice, dar totodata micsoreaza latimea interna. La exterior janta are o latime de 35mm, iar la interior este de doar 24,5mm, fapt ce ar putea limita latimea anvelopelor potrivite. Jantele pot fi folosite cu anvelope fara camere si nu au limita de greutate!

Jantă de carbon fără limită de greutate 3

Ambele dimensiuni se produc doar in varianta cu 28 de gauri si ambele au aceeasi latime si profil. Desi sunt construite manual si se lauda cu o multime de calitati, pretul acestor jante este mult prea mare. Fiecare bucata costa 789 de euro, iar un set de roti cu butuci Syntace si spite Sapim ajunge la 2189 de euro.

Surse: BikeRumor & MCFK

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.