MTB de titan cu gearbox şi curea 1

Jeronimo Cycles este o mică firma din Insulele Canare, ce se ocupă cu fabricarea de biciclete din titan şi oţel. Fiecare cadru, furcă şi piesă este lucrată manual până în cele mai mici detalii. Clientul trebuie să spună doar ce doreşte, iar Jeronimo îi transformă dorinţele în realitate.

MTB de titan cu gearbox şi curea 2

Pandora este numele unei biciclete cu cadru hardtail, furca rigida si cutie de viteze. Gearbox-ul folosit este un Pinion P1 cu 18 viteze, cel mai avansat mecanism pentru biciclete din lume. Pentru transmisie se foloseste de o curea dintata din carbon, piesa ce nu necesita intretinere si se uzeaza foarte greu. Cadrul si furca Pandorei sunt fabricate din titan gradul 9 si tot din titan sunt tija, pipa si ghidonul.

MTB de titan cu gearbox şi curea 3

Fiecare cadru construit de Jeronimo este unicat si se face la comanda clientului. Lungimea tuburilor, unghiurile, diametrele, accesoriile, toate se pot personaliza pentru fiecare client in parte. Pretul unui cadru este de 2850 de euro si pare mare pentru unii, insa doar pentru cei ce nu stiu cata munca inglobeaza. Tevile trebuie taiate la dimensiuni precise, apoi capete frezate si polizate la anumite unghiuri pentru a se potrivi perfect. Suportul pentru cutia de viteze este mai greu de construit decat un tub filetat pentru monobloc. Urechile spate trebuie sa fie prevazute cu un sistem de intindere sau cu dropout-uri mobile. Pentru montarea curelei, una din tevile triunghiului spate trebuie sectionata, lucru nu tocmai usor de facut. Sudarea titanului este o operatiune complicata ce necesita scule speciale, indemanare si experienta.

MTB de titan cu gearbox şi curea 4

Pretul unei biciclete complete diferă in functie de piesele folosite. Se porneste de la pretul cadrului, 2850 euro, plus pretul cutiei de viteze, 2000 euro, la care se aduna restul componentelor. Puteti calcula cu usurinta pretul final, daca stiti cat costa componentele preferate. Alte elemente ce se pot personaliza sunt suportii pentru frana disc sau V, diametrul tubului frontal, finisajele cadrului, tipul tijei de şa. Un cadru gol cantareste 1450 de grame fara gearbox.

MTB de titan cu gearbox şi curea 5

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.