Connex Diamond, un lanţ ce se potriveşte pe orice pinioane 1

Connex este un producător respectabil de lanţuri ce însă nu se bucură de prea multă popularitate în ţara noastră. Am auzit mulţi ciclişti afirmând că lanţurile Connex sunt mai bune decât ale celorlalţi mari producători. Noul lor model, numit Diamond Shape, este proiectat din start să întreacă toate celelalte lanţuri.

Connex Diamond, un lanţ ce se potriveşte pe orice pinioane 2

Denumirea Diamond Shape descrie formele radical prelucrate ale zalelor, ce amintesc de faţetele unui diamant. Connex a intentionat sa faca un lant perfect compatibil cu toate grupurile de pinioane de la toti producatorii. Pentru aceasta, au studiat lanturile concurentei si au aplicat pe lantul lor toate calitatile acestora. Forma zalelor este un amestec dintre toate celelalte zale de la Shimano, Sram si Campagnolo. Si ca sa fie treaba buna au mai adaugat si ei cateva finisaje.

Connex Diamond, un lanţ ce se potriveşte pe orice pinioane 3

Datorita zalelor cu margini slefuite, noul lant de la Connex se potriveste fara probleme pe orice pinioane si foi. Schimbarea vitezelor se face foarte lin si usor, fara zgomot si cu frecare redusa. Pentru inceput Connex produce doar Diamond pentru 11 viteze, versiune care e disponibila din noiembrie 2014. La inceputul acestui an se va trece si la producerea modelelor pentru 10 si 9 viteze.

Connex Diamond, un lanţ ce se potriveşte pe orice pinioane 4

Se fabrica doua versiuni de Diamond Shape, din materiale diferite.
Modelul 11S0 este construit in intregime din otel – zale, pini si role. Pretul sau este de 40 de euro si greutatea – 270g.
Modelul 11SX are zalele din INOX, placate cu nichel si un strat ceramic. Acest lant este mai rezistent la uzura, nu rugineste si are frecari mai mici. Pretul sau este de 60 de euro si cantareste tot 270 de grame.

Connex Diamond, un lanţ ce se potriveşte pe orice pinioane 5

Surse: BikeRumor & ConnexChains

4 COMMENTS

  1. Acum 20 de ani le aduceam din Ungaria la un super ieftin pret! Probabil atunci intrau pe piata ungureasca. Le foloseam pe cele de 8 si 9 viteze, erau formidabile! Daca cumparai mai multe primeai un cadou – un set de 10 lanturi mostra, sa vezi diferenta dintra categoriile de produse. Finisaje in functie de pret! Le recomand sunt super! Parca….era si wipperman in nume!?

  2. Connex by Wipperman cu o vechime de peste 100ani in fabricarea lanturilor in diferite domenii de utilizare. Au o gama foarte larga de lanturi de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe cum ar fi S1, SX sau Black Edi. Probabil in prima faza in Romania au ajuns lanturile mai ieftine si din cauza asta nu sunt foarte populare. Eu am incercat aproape toate modelele din gama mai inalta si am fost foarte multumit de ele, usurinta la montare si demontare care te ajuta sa tii curat lantul, rezistenta la uzura, si la schimbari de viteze in conditii dificile. Recomand

    Intrebarea e ca un lant de 60de euro oare tine de 2 ori mai mult decat doua de 30euro, Astfel de teste independente nu prea am vazut inca

  3. La un Black EDItion localizarea Powerlink-ului auriu este extrem de rapida ca dealtfel si deposedarea lantului cu mainile goale de pe bicicleta legata atunci cand pleci de langa ea pt. foarte putin timp, iar hotul a fost pe faza; fiind o chestiune doar de cateva secunde.
    Nu agreez deloc Powerlink-urile care se demonteaza fara scule.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.