concursuri UCI 2015
2015 poate fi anul în care ciclismul românesc începe să se relanseze. Inflația de curse private a reușit să ridice numărul participanților la cursele de mtb iar cursele de șosea, deși timid, au început să câștige teren.

În 2015, pe lângă numărul mare de concursuri care se anunță deja, UCI a aprobat înscrierea în calendar a 4 curse de MTB și a 2 curse de șosea. Mai jos aveți detalii referitoare la curse, organizatori, clasificare și data la care vor fi organizate:

Șosea

Turul Ciclist al Sibiului 2015
UCI 2.1
Organizator Clubul Sportiv Sibiu Sport Project
Data: 1-5 iulie 2015

Turul Ținutului Secuiesc
UCI 2.2
Organizator: Tușnad Cycling Team
Data: 5-8 august 2015

Mountain Bike

Beach Race XCO
UCI C3
Organizator: Sport Bilt / Sana Sport
Data: 15 aprilie 2015
Locație: Constanța

NapoCup XCO
UCI C2
Organizator: Clujul Pedalează
Data: 13-14 iunie 2015
Locație: Cluj – Pădurea Făget

Păltiniș MTB Project

UCI C2
Organizator: Club Sportiv Pro Cycling
Data: 10-11 iulie 2015
Locație: Păltiniș – Sibiu

Crater XCO
UCI C2
Organizator: CS Velo Sport Oradea
Data: 2 august 2015
Locație: Băile 1 Mai – Bihor

5 COMMENTS

 1. E foarte bine , nu zic nu, e un inceput, dar… care sunt criteriie? cum s-au ales competitiile astea si nu altele , sau si altele ? Ce-i de facut pentru ca pe viitor sa mai fie si altele incluse?

  Si aia de pe plaja e clar de mountainbike !

  In rest… spor la biciclit!

  Pace , zic!

 2. Tzuri says: Criteriile sunt foarte clare si se gasesc in regulamentele de organizare a concursurilor de biciclete! Restul depinde de organizatori si mai ales de sponsori, stii foarte bine de ce, fara bani grei nu prea ai sanse sa organizazi un concurs UCI.

  Deci ca in viitor sa fie mai multe concursuri UCI, inainte de toate trebuie schimbat mentalitatea sponsorilor si anume sa nu sponsorizeze doar sporturi ca fotbal, hochei unde se aude doar de barfe, certuri si coruptie, bani aruncati pe degeaba.

  Si sa fie cati mai multi organizatori care sa aiba timpul si energia necesara pentru aceasta munca deloc usoara.

  Si cum ai zis……………. spor la biciclit!

 3. Competitiile nu sunt alese de nimeni, organizatorii trimit documentatia solicitata de UCI si FRC transmite aceasta documentatie forului international. UCI decide daca aproba sau nu solicitarile (de exemplu cei de la Velosport au solicitat sa organizeze o cursa C1 dar au primit aprobare doar pentru un C2)
  Ce trebuie sa faca un club ca sa organizeze o cursa UCI? Simplu
  1. Sa fie afiliat la FRC
  2. Sa transmita documentatia in termenele cerute de UCI!

  Extrem de simplu!

 4. @Boti:
  Referitor la afirmatia asta: “inainte de toate trebuie schimbat mentalitatea sponsorilor si anume sa nu sponsorizeze doar sporturi ca fotbal, hochei unde se aude doar de barfe, certuri si coruptie, bani aruncati pe degeaba.”

  Sa imi fie cu iertare, dar in ciclism crezi ca e cu mult mai bine?

 5. Mi-a placut articolul, cred ca in completarea lui ar prinde bine unul pentru cei care nu cunosc detalii legate de UCI; de ex, mi-ar placea sa aflu ce inseamna curse C1, C2, C3, 2.1, 2.2,. Sau de exemplu ce inseamna echipa World Tour, echipa Pro Continentala, Continentala etc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.