THM Clavicula SE - Angrenaj super uşor 1

THM are în ofertă un nou angrenaj de cursieră, mult mai uşor decât versiunile anterioare. Designul, atenţia la detalii şi calitatea finisajelor sunt la nivel de top. Firma germană este celebră pentru componentele excepţionale pe care le produce, iar acest angrenaj este unul dintre cele mai reuşite.

Numele angrenajului este Clavicula SE, unde SE este prescurtarea de la Sine Exceptione – Fără Excepţie. Clavicula este un angrenaj vechi de 10 ani, dar a fost imbunatatit constant pana in zilele noastre. Designul a fost modificat ca bratele sa devina mai usoare dar si mai rezistente. S-a scos material din unele portiuni, dar s-a adaugat in alte parti pentru a imbunatati rigiditatea. Bratele si suportul foilor sunt in intregime realizate din carbon. Doar filetul pedalelor si suruburile pentru foi sunt din aluminiu.

THM Clavicula SE - Angrenaj super uşor 2

Axul monoblocului este tot din carbon, la fel ca si prinderea bratului stang. Fixarea intre doua piese de carbon se pare ca este mai sigura si mai rigida decat intre alte materiale. Se reduce astfel uzura, jocul si scârţâielile ce apar adesea la imbinarile intre carbon si metale. Pentru inceput Clavicula a lansat o versiune cu BCD 130mm si urmeaza in curand si versiunea compacta cu BCD 110mm. Despre o varianta pentru MTB inca nu s-au oferit detalii dar se pare ca este in lucru.

THM Clavicula SE - Angrenaj super uşor 3

Fata de vechiul model, Clavicula SE a slabit cu 60 de grame, ajungand la 360 de grame cu tot cu rulmenti. Fara rulmenti, angrenajul cantareste doar 287 de grame! Impreuna cu un set de foi Praxis greutatea totala se ridica la 509 grame. Trei lungimi de brate sunt disponibile – 170, 172,5 si 175mm, toate cu un Q factor de 148mm. Desi mai usor decat versiunile anterioare, Clavicula rezista la o greutate mai mare, adica la un ciclist de maxim 120kg. Axul pedalier se potriveste cu monoblocuri tip BSA, Shimano Pressfit, BBRight, BB30, PF30 si 386EVO.

THM Clavicula SE - Angrenaj super uşor 4

Toate aceste calitati vin cu un pret pe masura, de fapt cam peste masura. Clavicula SE costa 1270 de euro, cu tot cu monobloc si doua foi. Inca nu e disponibil spre vanzare asa ca pana la primavara aveti timp sa strangeti bani.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.