Combo ajustabil format din şa şi tijă 1

Pe piaţă mai există modele de combo formate din şa şi tijă, dar toate sunt fixe. Şaua este lipită de tijă, ceea ce înseamnă că nu se poate regla, ceea ce pentru unii produce dureri şi disconfort. Controltech a lansat un model de combo la care şaua se poate regla cu uşurinţă în mai multe planuri.

Combo ajustabil format din şa şi tijă 2

Affilado este un nou model de şa integrată in tija ce se deosebeste de alte modele similare. Şaua este prinsa de tija cu trei suruburi ce ii dau voie sa isi schimbe pozitia. Partea superioara a tijei are trei suporturi alungite ce permit şeii sa se miste in fata si in spate, cu 25mm in total. Prin intermediul unor saibe ce se pot plasa pe suport sau sub el, şaua se poate inclina cu +2/-2 grade fata de orizontala.

Combo ajustabil format din şa şi tijă 3

Reglarea şeii este un avantaj coplesitor fata de alte modele cu şa fixa. Pe distante lungi pozitia defectuoasa a şeii poate aduce dureri si chiar probleme de sanatate. Affilado este construita in intregime din carbon, cu exceptia suruburilor ce sunt din titan. Greutatea intregului combo este de 258 de grame. Momentan se produce intr-o singura varianta cu grosimea tijei de 31,6mm si lungimi de 300 si 350mm. Şaua are dimensiunile 285x135mm si este flexibila pentru a adauga un plus de confort, iar pe viitor Controltec va produce si o şa capitonata.  Pretul acestei piese este de fix 500 de euro.

Combo ajustabil format din şa şi tijă 4

Alte noutati de la Controltech sunt seturile de ghidon, pipa si tijă, EXL si MST.
Gama EXL contine un ghidon de cursiera, unul de MTB, o pipa si doua tije, una dreapta si alta cu offset. Cel mai interesant este ghidonul de cursiera cu forme compacte si partea superioara cu grosime de 31,8mm pe toata lungimea. Toate piesele sunt fabricate din carbon.

Combo ajustabil format din şa şi tijă 5

MST este o gama de enduro compusa din tija dreapta, pipa si doua ghidoane, unul drept si unul înălţat. Ghidoanele sunt pe standardul super-oversized de 35mm. Toate componentele se fabrica in doua variante, din carbon sau din aluminiu.

Combo ajustabil format din şa şi tijă 6

Combo ajustabil format din şa şi tijă 7

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.