Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 1

Surly nu mai are nevoie de nici o prezentare, este una din firmele mele preferate şi una dintre cele mai bune din lume. Fără grija greutăţii sau a competitivităţii, bicicletele lor se caracterizează prin rezistenţă, încredere, versatilitate. Noua lor bicicletă de cicloturism împinge limitele tot mai departe.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 2

World Troller este una dintre cele mai bune si mai apreciate biciclete din oferta celor de la Surly. Este un model foarte versatil ce se poate folosi aproape la orice – MTB, excursii, naveta, cicloturism. Fanii cicloturismului extrem vor gasi in ea un aliat de nadejde in cucerirea celor mai dificile obiective.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 3

Cadrul este construit in intregime din oţel aliat cu crom si molibden, asa numitul aliaj 4130. Tuburile triunghiului sunt dublu-subţiate, iar sudurile sunt executate prin procedeul WIG. Dropout-urile spate sunt orizontale, cu deschiderea spre spate. Sunt create special pentru bucutul Rohloff si au si suport pentru bratul de torsiune. Pentru iubitorii pinioaneleor se poate monta si ureche pentru schimbator. Suportul pentru disc se afla in interiorul triunghiului spate, iar in plus cadrul are si suporti demontabili pentru frane V sau canti.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 4

Furca este construita din acelasi oţel 4130 si are brate drepte de o lungime similara cu ale unei furci cu suspensie de 100mm. Gâtul are grosimea de 1.1/8″ si o lungime totala de 260mm. Are suport pentru frana disc si pentru frana pe saboti si suporta un disc de maxim 203mm. Pe furca sunt prevazute o multime de gauri filetate si diversi suporti pentru aripa, portbagaje si bidoane. Se poate monta portbagaj cu platforma, plus portbagaj low-rider si inca doua bidoane. Si cadrul este utilat cu diverse gauri filetate si in plus are si suport pentru trailerul Surly.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 5

Pentru schimbatoare si frane se foloseste doar camasa dintr-o bucata. Acest fapt mareste durata de viata a cablurilor deoarece nu permite murdariei si apei sa le contamineze. Tija de şa are diametrul de 27,2mm, iar colierul – 30mm. Pe cadru se foloseste un headset exterior de 1.1/8″ care inca este cel mai bun model. Carcasa monoblocului are filet standard englezesc si o latime de 73mm. Se poate monta schimbator de foi cu colier de 28,6mm si angrenaj triplu cu foi de la 24 la 48 de dinti.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 6

Atât cadrul cât şi furca pot adaposti anvelope de maxim 2.75″. Aceste caucicucuri, trase pe jante de 50mm latime asigura un rulaj placut si sigur chiar si pe cele mai denivelate poteci. Pentru drumuri bune se pot folosi roti mai inguste, deoarece spatiul intre dropout-uri este normal – 100 si respectiv 135mm. Cu o pereche de anvelope Dirt Wizard de 26×2.75″ nici un teren nu este prea dificil pentru World Troller.

Surly World Troller - o cicloturistă perfectă 7

Cadrul Troll, cum este alintata, se fabrica in marimi de la 14 la 22 de inch, din 2 in 2. Un mare atu il reprezinta prezenta cuplajellor S&S ce permite cadrului sa fie demontat in bucati individuale ce incap cu usurinta intr-o valiza. O caracteristica foarte utila celor ce vor sa-si ia bicicleta în avion sau în alte mijloace de transport.

2 COMMENTS

  1. “PE” avion?
    “PE” alte mijloace de transport?
    Poate… la circ. În româneşte: “ÎN” sau “CU”.
    Vă rog frumos…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.