Shimano SPD împlineşte 25 de ani 1

Au trecut 25 de ani de când Shimano a inventat sistemul de pedale cu plăcuţe numit SPD – Shimano Pedaling Dynamics. Primii papuci – M100 – şi primele pedale – M737 – au stabilit standardul ce a fost urmat de toata lumea. Şi în zilele noastre marea majoritate a producătorilor fabrică aceleaşi modele de plăcuţe, fără nici o schimbare în design.

Shimano SPD împlineşte 25 de ani 2

Pentru a celebra cei 25 de ani de SPD, Shimano lanseaza o ediţie speciala de pedale si papuci. Editia limitata este formata dintr-un combo papuci+pedale cu sigla aniversara. De asemeni este prezentata evolutia papucilor prin cinci modele diferite lansate in 1990, 1997, 2000, 2007 si 2015. Printre altele, Shimano a fost printre primii producatori ce a fabricat o talpa de carbon si sistemul de inchidere cu banda zimţată.

Shimano SPD împlineşte 25 de ani 3

Comparand formele celor mai vechi si celor mai noi papuci nu observam o mare diferenta, ceea ce arata ca Shimano a facut lucrurile bune inca de la inceput. In schimb, noul model M163G este dotat cu cele mai avansate tehnologii, cum ar fi Cross X-Strap si TORBAL. Cross X-Strap denumeste sistemul de curele ce se prinde din directii opuse pentru a nu presa excesiv piciorul. Torbal este o insertie de poliamidă ce mareste rigiditatea si confortul talpii.

Shimano SPD împlineşte 25 de ani 4

Pedalele aniversare – M530 – sunt similare cu modelul SLX M530, doar ca au sigla 25 de ani. Aceste pedale sunt ieftine, solide si versatile, putand fi folosite la mai multe discipline. In jurul mecanismului au o platforma larga ce ofera piciorului un sprijin suplimentar si un tranfer mai bun al puterii.

Shimano SPD împlineşte 25 de ani 5

Pretul acestui pachet aniversar inca nu a fost publicat dar speram sa nu fie prea mare. Pedalele standard M530 costa 65 de dolari iar papucii M163 costa 150 de dolari, deci versiunile noi nu pot fi cu mult mai scumpe.

Shimano SPD împlineşte 25 de ani 6

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.