Leafxpro - Umbrelă pentru bicicletă 1

Foarte mulţi ciclişti renunţă să folosească bicicleta dacă vremea nu este bună. Ploaia, ninsoarea, vântul, sunt piedici peste care unii nu pot sa treacă. Unii se folosesc de haine de ploaie, pelerine si alte echipamente speciale pentru a lupta cu forţele naturii. O invenţie foarte interesantă s-ar putea să schimbe pedalaltul prin ploaie.

Cred ca fiecare ciclist s-a gandit macar o data la un acoperiş sau parbriz pentru bicicleta. Eu personal visez de mult la asa ceva si chiar am facut planuri si proiecte. Pana sa lansam noi o inventie, au facut-o altii. Un mic producator britanic a dezvoltat un soi de umbrela ce se monteaza pe bicicleta si apara ciclistul de vremea rea.

Leafxpro - Umbrelă pentru bicicletă 2

Leafxpro este o inventie utila dar cu un viitor incert. Sunt sigur ca foarte multi o vor ridiculiza si doar cativa o vor gasi folositoare. Desi producatorii s-au straduit mult sa fabrice un dispozitiv bun, inca mai are multe puncte slabe. Umbrela Leafxpro are avantajul ca se poate monta cu usurinta pe orice bicicleta. Montajul se realizeaza rapid, in circa un minut. Partea principala consta intr-un parbriz in forma de triunghi ca acopera partea din fata a bicicletei pana peste capul ciclistului. Parbrizul se fixeaza deasupra de o aparatoare ce protejeaza spatele si se prinde sub şa.

Leafxpro - Umbrelă pentru bicicletă 3

Un alt avantaj este greutatea mica, datorata materialelor usoare. Leafxpro cantareste 1-1,5kg in functie de model. Designul modular permite strangerea intregii umbrele intr-un pachet cat o poseta. Pachetul poate fi carat pe portbagaj, pe cadru sau pe spate. Exista in total cinci modele diferite ale acestei umbrele. Diferentele nu sunt mari, modelele mai avansate avand cateva protectii in plus. Cel mai dotat model este Family ce are si protectii laterale, cat si protectii pentru copilul de pe portbagaj.

Leafxpro - Umbrelă pentru bicicletă 5

Unele avantaje se pot transforma rapid in dezavantaje. Parbrizul apara de vantul frontal, insa daca sufla prea puternic s-ar putea sa puna probleme serioase ciclistului. In schimb un vant puternic din spate ar fi absolut minunat, bicicleta ar merge singura. O ploaie insotita de vant va stropi ciclistul din toate partile, asa ca e nevoie si de o haina de ploaie pentru a ajunge uscat la destinatie. Daca se circula pe drumuri murdare, parbrizul poate fi stropit de noroi ceea ce ar reduce vizibilitatea.

Leafxpro - Umbrelă pentru bicicletă 4

Cele cinci modele sunt Classic, Advanced, Storm, Family si Pro si costa in ordine 99, 129, 169, 199 si 499 de lire sterline. Modelul Pro este construit dintr-un schelet din carbon si materiale superioare, de aceea costa atat de mult.

1 COMMENT

  1. Poate fi utila numai la ploaie cu vant foarte slab din fata. Daca ploaia este cu vant din lateral, aceasta umbrela nu-ti este de niciun folos, te vei uda leoarca, iar o eventuala rafala de vant tot din lateral iti poate fi fatala atunci cand esti in trafic, dezechilibrarea fiind inevitabila.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.