Rolf Vigor - cele mai rapide roţi de aluminiu 1

Rolf Prima este un producător de roţi de primă mână. Sunt vestiţi pentru roţile de cursieră foarte uşoare şi performante. Familia Vigor cuprinde cele mai rapide roţi de aluminiu dedicate bicicletelor de şosea.

Vigor Alpha este catalogată de către producători drept cea mai rapidă roată din lume. Jantele din aluminiu sunt usoare si au profil aerodinamic, iar spitele aranjate in perechi dau rotii un aspect foarte frumos. Totodata, Vigor Alpha este cel mai popular si mai bine vandul model al celor de la Rolf. Setul de roti cantareste 1460g pentru varianta cu anvelope normale si 1515g pentru modelul cu baieuri.

Rolf Vigor - cele mai rapide roţi de aluminiu 2

Roata spate are 16 spite, iar cea de pe fata are 14 spite, grupate doua cate doua. Spitele Bladed CX-Ray sunt aerodinamice si usoare. Jantele de aluminiu au latimea de 22mm si profilul de 33mm pentru clincher si 28mm pentru tubular. Butucii TdF 5.5 au rulmenti Enduro ceramici, caseta de titan pentru 10/11 viteze si QR tot de titan.

Rolf Vigor - cele mai rapide roţi de aluminiu 3

Printre tehnologiile speciale incluse in roata amintesc spiţele pereche, profil delta, flanse diferite, dish design, nipluri ascunse. Aranjarea spitelor in perechi, de o parte si de alta a jantei, reduce stresul inegal de pe lateralele jantei. Profilul delta ajuta janta sa taie aerul mai bine si sa inainteze mai repede. Butucul spate are flansa stanga mult mai mare ceea ce ajuta la realizarea unei impletituri egale, cu spitele de pe ambele parti stranse uniform. Niplurile ascunse ajuta spitele sa ramana drepte, fara sa produca zone de stres.

Rolf Vigor - cele mai rapide roţi de aluminiu 4

In aceasta luna Rolf a lansat o editie limitata a rotilor Vigor ce vin cu doua spite in plus pe faţă. Alta modificare sesizabila este culoarea argintie cu inscriptii gri deschis. In rest cuprinde aceleasi caracteristici de baza cu modelul clasic. Greutatea a crescut usor pana la 1510 grame, dar si rigiditatea rotii fata s-a imbunatatit.

Pretul unui set clasci cu jante negre este de 1300 de dolari, iar editia argintie costa cu 100 de dolari in plus.

Surse: RolfPrima & BikeRumor

2 COMMENTS

  1. Nu va suparati, dar mie ideea asta cu “cele mai rapide roti…” imi seamana cu dilema dintre ciclistul barbierit si al celui nebarbierit (adica cel fara barba ar fi mai aerodinamic). Oare de ce nu gasim bicicletele marilor rutieri (Froome, Contador, Evans, etc.) echipate cu aceste roti magice?

  2. @Zamfir Somcutean: pt ca Rolf-urile nu sunt suficient de rigide (stiff) pt unii care produc in sprint peste 800 de wati. Dealtfel, Rolf Vigor Alpha au limita de greutate a ciclistului in jur de 69kg.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.