Banshee Legend 2015 - un nou cadru de downhill 1

Eu personal am emoţii doar când mă uit la o cursă de downhill, iar să fac aşa ceva nici nu vreau să mă gândesc. Insă îi admir mult pe sportivii de la DH şi sunt fascinat de bicicletele lor. Unul dintre cele mai meseriaşe cadre din câte am văzut până acum este Banshee Legend.
Banshee Legend 2015 - un nou cadru de downhill 2
Modelul 2015 al legendarului cadru de la Banshee vine cu o multime de modificari si imbunatatiri. Geometria a suferit schimbari majore, cu un tub superior mai lung si centru de greutate mai coborat. Cadrele mai lungi incep sa fie folosite in toate disciplinele, deoarece se pot imperechea cu o pipa scurta, ceea ce duce la o manevrabilitate mai buna si la un confort sporit. Monoblocul pozitionat mai aproape se sol imbunatateste stabilitatea si ajuta la virajele stranse.

Banshee Legend 2015 - un nou cadru de downhill 3
Legend 2015 a ramas tot cu roti de 26″ desi alti producatori au inceput sa foloseasca roti de 27.5 la bicicletele lor de downhill. Marea majoritate a downhillerilor prefera inca rotile de 26, asa ca Banshee are succesul garantat. In cadru incap anvelope de maxim 2.7″, ceva mai mult decat la alte modele. Un detaliu util este mica gaura din partea de sus a tubului inferior. In acea gaura se introduc doua dopuri de cauciuc ce au rolul de a proteja cadrul de loviturile furcii. Furcile de DH au pistoanele lungi pana la ghidon si cand se vireaza, aceastea pot lovi in cadru.

Modelul anterior se producea in patru marimi, dar versiunea actuala s-a limitat la trei: M, L si XL. Marimea M are inaltimea de 400mm si lungimea de 605mm. Unghiul tubului frontal a fost micsorat pana la 63 de grade ceea ce aduce un plus de stabilitate bicicletei. Tubul frontal este conic, cu diametrele 44/56 si cuvete integrate cu inaltime zero. Monoblocul este pozitionat la o inaltime de 346mm si are latimea de 83mm. Furca spate este spatiata la 150mm, iar axul butucului are 12mm in grosime.

Banshee Legend 2015 - un nou cadru de downhill 4
Tubulatura a fost schimbata in intregime cu tevi din aliaj mai usor si mai calit, noul cadru avand per total o greutate mai mica. Aliajul 7005 a fost modelat prin hidro-formare pentru a se obtine tuburi rigide si rezistente. Suspensia spate atinge 205mm, graţie unui shock de 9.5×3″. Legend se produce in trei variante coloristice, rosu cu albastru, alb cu rosu si gri cu negru.

Surse: BikeRumor & Banshee

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.