Max Blade 2

Cel mai nou model de pedale al francezilor de la LOOK, ce folosește un sistem de retenție similar cu cel al modelului de top Kéo Blade 2 ce i-a dus pe culmile succesului pe Nairo Quintana, Vincenzo Nibali și Alberto Contador în cele 3 mari tururi ale ciclismului de șosea în 2014, este acum disponibil și pentru publicul larg.

Folosind o lamă de carbon tensionată în locul clasicului arc de prindere ce era integrat în Kéo 2 Max, noile pedale, ce vor costa aproximativ 660lei, oferă o senzație mai energică în momentul introducerii plăcuței în pedală.

Look-Kéo-2-max-Blade-lames-8-Nm-12-Nm

În timp ce Kéo Blade 2 au un corp și o lamă din fibre de carbon, pentru Kéo 2 Max Blade acestea au fost construite dintr-un compozit. Cei de la LOOK spun că acest lucru permite existența unei tensiuni mai mici în momentul prinderii în pedală, consecința fiind o prindere mai lină decât în cazul modelului Kéo 2 Max, dar mai puțin radicală decât în cazul pedalelor Kéo Blade 2.

Look-Kéo-2-Max-Blade

Axul este fabricat din chromoly și are o lungime de 14mm, ceea ce permite factorului Q să fie ajustat de la 53mm la 55mm cu ajutorul unui adaptor de 2mm.

Francezii spun că aceste pedale sunt concepute pentru cicliștii ce iubesc competiția. Suprafața pedalei a fost mărită la 400mm² cu o lățime de 60mm, față de modelul Kéo 2 Max (340mm², 57mm). Totuși, Kéo Blade 2 rămân pedalele cu cea mai mare suprafață de contact (700mm², 64mm).

Greutatea unei pedale Kéo 2 Max Blade este de 120g, iar un set cântărește 308g cu tot cu plăcuțe și șuruburi. Două versiuni vor fi disponibile în ceea ce privește tensiunea- 8Nm și 12Nm – fiind știut faptul că la acest gen de pedale aceasta nu poate fi reglată.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.