Paris Roubaix

Organizatorii ”Infernului Nordului” au introdus pe traseul ediției din acest an 3 sectoare de piatră cubică ce se vor regăsi și în etapa a 4-a a Turului Franței. Astfel, ASO încearcă să atragă la startul clasicei ce se va desfășura pe 12 aprilie și cicliștii de clasament general ce și-au fixat ca obiectiv Le Tour și vor să se acomodeze cu rulatul pe piatră cubică.

Ediția 2015 a Paris-Roubaix va avea 52,7km de pavate ce vor fi împărțiți pe 27 de sectoare între Compiègne și velodromul din Roubaix. Printre acestea se regăsesc celebrele Trouée d’Arenberg și Carrefour de l’Arbre, dar și trei sectoare pe care Contador, Froome sau Quintana vor trebui să ruleze pe 7 iulie în Marea Buclă.

Etapa a 4-a a Turului Franței va figura 13,3km de piatră cubică din cei 221km ce vor purta plutonul între Seraing și Cambrai. Sectoarele Quiévy, Saint-Python și Verchain-Maugré vor fi parcurse în sens invers decât cel din Paris-Roubaix.

Decizia celor de la ASO ar putea atrage câteva nume grele la startul cursei din nordul Franței, asta în cazul în care rutierii de clasament general nu vor prefera să inspecteze traseul în condiții mai liniștite, în afara cursei, înaintea Turului Franței.

Nibali

În 2014, Vincenzo Nibali, cu tricoul galben pe umeri, reușea o etapă de excepție pe pavate, câștigând 2’35” în fața lui Contador și 3’27” față de Jean-Cristophe Peraud, într-o etapă în care Lars Boom trecea primul linia de finiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.