Orange Five, aproape neschimbată de 10 ani 01

Puţine modele de bicicletă se pot lăuda cu o longevitate prea mare. Cele mai multe biciclete sunt schimbate sau înlocuite în fiecare an. Orange Five este un model cu o etate respectabilă, ajungând aproape nemodificată la vârsta de zece ani.

Cea mai mare modificare adusă bicicletei portocalii este marimea rotilor. In 2013 a fost convertita la standardul 27.5″ si in rest s-au mai facut mici modificari de geometrie. Cadrul cu suspensii este simplu si fiabil, cu bascula cu un singur pivot. Acest design poate parea invechit, dar este foarte robust si eficient, fara prea multe piese si articulatii ce se pot strica. Bascula dintr-o singura bucata, practic fara chainstay, mai aduce un mare avantaj: lantul se poate scoate fara a fi desfacut.

Orange Five, aproape neschimbată de 10 ani 02

Versiunea 2015 a suferit o mica schimbare a tubului superior. Un locul tubului curbat s-a optat pentru un tub drept, mai inclinat spre spate, caruia i s-a atasat in spate o mica intaritura. Acest design aduce un plus de rigiditate cadrului, fara a-i mari greutatea. Producatorii afirma ca aceasta modificare a marit rigiditatea cu 15 procente. Si lungimea cadrului s-a marit cu 10mm, ceea ce imbunatateste stabilitatea si ajuta la urcari.

Orange Five, aproape neschimbată de 10 ani 03

Orange Five este cea mai bine vanduta bicicleta a firmei britanice. Modelul 2015 va fi disponibil de la jumatatea lunii februarie. Trei versiuni diferite vor fi oferite spre vanzare, cu diverse echipari si culori. Cele trei versiuni poarta numele de Five S, Five Pro si Five RS. Cadrul cu o cursa de 140mm este construit in Anglia si primeste o garantie de cinci ani.

Orange Five, aproape neschimbată de 10 ani 04

 Five RS este bicicleta cea mai dotata si implicit cea mai scumpa. La un pret de 4000 de lire, vine echipata cu furca RS Pike RCT3, shock RS Monarch Plus RCT3 si transmisie Sram XX1. Rotile sunt compuse din jante Mavic 323 si butuci Hope Pro 2 Evo, iar responsabile cu oprirea sunt franele Shimano XT. Mai amintesc de tija reglabila RS Reverb Stealth si ghidonul si pipa Kore Torsion.

Five Pro costa 3200 de lire si este echipata cu suspensii Fox Float Evolution si groupset Shimano XT. Five S este cea mai ieftina, cu 2600 lire, vine cu piese SLX si Deore, iar ca suspensii – RS Revelation si Monarch.

Orange Five, aproape neschimbată de 10 ani 05

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.