Van der Poel

Mathieu Van der Poel a devenit cel mai tânăr campion mondial la ciclocros din istorie, după o cursă solitară, în care și-a surclasat adversarii. La numai 20 de ani, acesta este chiar mai tânăr decât campionul mondial de la U23.

Olandezul s-a desprins de ceilalți cicliști încă din al doilea tur și a rămas în fruntea cursei până la final, chiar dacă a pierdut ceva timp până să își dea seama cum să treacă peste dublul obstacol fără să se dea jos de pe bicicletă, o tactică despre care a declarat la finalul cursei că a avut un rol important în victoria sa.

Bătălia pentru argint a fost mai palpitantă decât cea pentru titlul mondial, Lars Van der Haar fiind ajuns și depășit de Wout Van Aert chiar pe linia dreaptă dinaintea finișului, după o serie de greșeli făcute de olandez.

Van der Poel este primul olandez care câștigă titlul mondial din 2008 încoace, Lars Boom fiind ultimul batav ce se impunea în această probă. La sfârșitul cursei, noul campion mondial a declarat: ”Cursa a fost foarte solicitantă din punct de vedere psihic pentru că nu am avut un avans foarte mare pe durata ei. Am știut că voi avea un avantaj pentru că pot să sar peste obstacole. Spre final, era o secțiune în care drumurile se intersectau și am văzut că Van der Haar se apropie. A fost cel mai aproape de mine, cred că la 3 secunde. Apoi, am reușit să sar peste obstacole și mi-am mărit avantajul”.

Nu mai puțin de 5 belgieni au venit în primii 7, câștigătorul Cupei Mondiale, Kevin Pauwels, încheind cursa la un pas de podium, pe locul 4.

Van der Poel este un uriaș talent, având încă din timpul junioratului numeroase victorii atât în ciclocros, cât și pe șosea. În 2013, olandezul câștiga aurul la Campionatele Mondiale de la Firenze în proba de șosea rezervată juniorilor, în timp ce la ciclocros a fost campion mondial la U23 în 2012 și 2013.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.