Mallorca

Iarna este acea perioadă din an în care profesioniștii se îndreaptă spre locurile mai călduroase pentru a pregăti noul sezon de ciclism. A devenit o obișnuință ca hotelurile din Mallorca sau Calpe să fi umplute în sezonul rece de către cicliști de la diverse echipe de World Tour, Pro-Continentale sau Continentale.

Cu o vreme ideală pentru ciclism și perspectiva unor antrenamente ce se vor dovedi a fi foarte utile mai târziu, aceste regiuni sunt populare chiar și printre rutierii amatori ce și-au propus să fie într-o formă bună pentru criteriile la care vor participa.

Denia (Spania)

BMC

Sudul Spaniei nu este popular doar printre britanicii ce iau sub ocupație această zonă pe parcursul verii, ci și printre echipele profesioniste de ciclism ce sunt atrase aici în sezonul rece de vremea frumoasă și traseele diverse ce pot fi parcurse.

Denia, Alicante, i-a găzduit pe cei de la BMC timp de câțiva ani, precum și pe francezii de la Ag2r-La Mondiale. Directorul sportiv al celor de la BMC, Max Sciandri, spune despre această zonă: ”Există 2-3 motive serioase pentru care am ales această zonă. Primul ar fi vremea. După două ore de zburat cu avionul, te poți bucura de 15-20 de grade în luna decembrie sau ianuarie. Șoselele sunt foarte bune, infrastructura este grozavă și totuși traficul nu este deranjant. Al treilea motiv este frecvența ridicată a zborurilor către Valencia și Alicante, acestea fiind regiuni ușor accesibile în orice moment.”

Mallorca (Spania)

IAM

Una dintre cele mai populare destinații pentru profesioniști pe timpul iernii este Mallorca, insula din Arhipelagul Baleare fiind locul de cantonament preferat de către cei de la Sky în fiecare an.

Pe lângă vremea frumoasă, cursa Challenge Mallorca de la sfârștiul lunii ianuarie este, de asemenea, o atracție pentru profesioniștii ce o folosesc pentru a-și testa forma la început de sezon.

Echipa elvețiană IAM este una dintre formațiile ce s-a întors în Mallorca în luna ianuarie, după ce mai efectuase un cantonament aici cu câteva săptămâni în urmă. Unul dintre antrenorii echipei, Marcello Albasini, spune despre insulă: ”Clima, distanța mică față de casă și traficul redus sunt principalele motive pentru care am ales Mallorca”.

Oliva (Spania)

EQS-Oliva

Oliva este una dintre cele două destinații alese de Etixx-QuickStep în această iarnă. Antrenorul Koen Lampert spune că este locul ideal de antrenamente în această perioadă a anului datorită precipitațiilor reduse de aici: ”În plus, șoselele sunt foarte bune”, explică Lampert.

”În decembrie am mers în Oliva pentru că este o regiune mai plată, în care ne-am putut desfășura în condiții ideale antrenamentele de sprint și contratimp”.

Calpe (Spania)

EQS-Calpe

Calpe este celălalt oraș ales de Etixx-QuickStep ca tabără de bază în această iarnă, dar și de echipa lui Vincenzo Nibali, Astana. Regiunea oferă un teren propice pentru cățărători și de aceea este preferată în a doua parte a perioadei de pregătire.

Katusha este o altă echipă din World Tour ce obișnuiește să își aducă rutierii în această regiune magnifică a Spaniei. De altfel, Alicante este o provincie foarte populară printre toate categoriile de cicliști datorită drumurilor lipsite de traficul sufocant din alte zone, precum și de peisajele superbe.

Andalucia (Spania)

andalusia

Cea mai bună echipă din 2014, Movistar, și-a stabilit tabăra de bază în Almeria anul trecut, iar rezultatele obținute i-au dus pe spanioli pe primul loc în clasamentele UCI.

Anul acesta, Movistar a ales Mallorca, însă Daniel Sanchez crede în continuare că Andalucia este una dintre cele mai atractive zone ale Spaniei pentru cicliști: ”Ceea ce face această regiune una dintre cele mai bune din Spania pentru antrenamente este faptul că oferă toate tipurile de traseu posibile – dealuri, cățărări lungi sau șosele plate. În 2014 am fost foarte încântați de condițiile de acolo”.

Sicilia (Italia)

R

Una dintre puținele echipe ce nu a mers în Spania este Tinkoff-Saxo, Muntele Etna din Sicilia fiind reperul în jurul căruia echipa ruso-daneză și-a construit cel de-al doilea cantonament.

Înainte de a merge în Italia pentru două săptămâni, cicliștii de la Tinkoff-Saxo au urcat pe Kilimanjaro, într-o călătorie ce a avut ca scop principal destinderea rutierilor și stabilirea unor relații de prietenie.

via roadcyclinguk

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.