Cancellara

Fabian Cancellara a participat recent în cursele din cadrul Challenge Mallorca pentru a aduna kilometrii de care are nevoie pentru a fi în formă maximă în clasicele din primăvară. Noua bicicletă a elvețianului are pictată pe cadru o temă deosebit de frumoasă, dar și complexă, realizată în jurul poreclei acestuia – Spartacus.

Rutierul echipei Trek a optat pentru Domane în detrimentul modelului mai aerodonamic Madone și a celei mai ușoare biciclete produse de americani, Emonda. Domane este modelul destinat clasicelor pe pavate, cadrul fiind construit astfel încât să amortizeze cât mai bine șocurile produse de denivelări.

FC bicicleta

Designul unic pictat pe bicicletă include casca unui hoplit ce apare pe head tube. Interesant este și faptul că elvețianul folosește un grup mecanic Shimano Dura-Ace și nu varianta electronică, preferată de majoritatea rutierilor.

FC bicicleta grup mecanic

Sistemele Di2 sunt foarte ușor de acționat și din această cauză unii rutieri se tem că pe suprafețe precum secțiunile de piatră cubică din Paris-Roubaix, ar putea să apară schimbări de viteză accidentale din cauza trepidațiilor. De aceea, unii preferă în aceste curse grupurile mecanice.

FC bicicleta chainstay

Bicicleta este echipată cu un dispozitiv SRM pentru măsurarea puterii. Senzorul pentru viteză și cadență este integrat în chainstay.

ISO Speed

Sistemul ISO Speed a fost conceput pentru a amortiza din șocuri și vibrații pe secțiunile de pavate.

FC bicicleta top tube

FC bicicleta bidoane

via cyclingweekly

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.