bicicleta roz

Cine urmărește scena națională de mountain bike a văzut cu siguranță o bicicletă roz în ultimii trei ani. Poate nu toți știu povestea ei așa că o reluam pe scurt: acestea sunt bicicletele lui Vlad Sabău, rider din Cluj-Napoca, pe care concurează iar la sfârșit de sezon le scoate la licitație. Banii astfel obținuți îi donează în scopuri caritabile.
De ce sunt bicicletele roz? Pentru că această culoare reprezintă lupta împotriva cancerului de sân. Povestea a început în urma unui eveniment nefericit despre care puteți citi pe site-ul lui Vlad, iar eforturile lui se concentrează pentru a ajuta pe alții aflați în situații similare. Lupta a lui Vlad are ca scop tragerea unui semnal de alarmă asupra posibilelor efecte cauzate de cancer dar și stigmatizarea cauzată de această boală. Depistarea din timp a cancerului îl face tratabil, iar controalele periodice îl pot preveni.
Vlad tocmai a sos la licitație a treia bicicletă roz. Licitația o puteți urmări AICI și la această adresă web puteți face și o ofertă. Dacă prima bicicletă a rămas în Romania, la București, cea de-a doua a mers tocmai în Belgia la BAIK Cannondale Store unde spune povestea mai departe. Pentru a mări valoarea bicicletei lui Vlad componenții echipei Cannondale Factory Racing,Manuel Fumic și Marco Aurelio Fontana, au semnat pe ea. Așadar la licitație s-a scos o bicicleta gata de curse dar și de colecție.
Componentele bicicletei sunt următoarele:
Cadru: Cannondale F29 – Custom Pink – size L
Furcă: Cannondale Lefty XLR
Cuvetarie: Cannondale SI
Pipa: Cannondale SI
Ghidon: KCNC SC Bone 710mm
Manșoane: ESI Chunky Pink
Frâne: Sram X.0 with Ashima 160mm Flotor rotors
Tija de șa: Tune Starkes Stuck
Strângător tija șa: Cannondale
Șa: Tune Komm-Vor Pink
Angrenaj: Sram X.0 BB30 with 30t Absolute Black Spiderless ring (or XX1 32t ring + spider)
Schimbător spate: SRAM X.0 10 sp Type 2 – short cage
Schimbător față: –
Maneta schimbător: Sram X.0 Trigger shifter
Pinioane: Sram X.0 11-36
Lanț: Sram PC1091
Pedale: Xpedo XMF08 TI (titanium body and spindle)
Butuci: Tune Cannonball / Tune Kong
Spite: Sapim CX Ray
Jante: BOR XMD333 29er
Anvelope: Continental X-King 2.2 Protection

Așadar dacă e să facem un calcul scurt, fără a lua în considerare piesele „custom”, este vorba de o bicicletă de aproximativ 6.000 de euro.
Licitația a început în 2 februarie și se va încheia pe 24 februarie, ora 9 (ora Romaniei). Ofertele se pot depune pe pagina dedicată special acestei licitați unde puteți vedea exact starea bicicletei dar și condițiile acestei licitații.
De asemenea Vlad vă la dispoziție dacă intenționați să faceți donații mai mici, cu apărători de noroi Mucky Nutz și câteva perechi de gripuri ESI, toate roz. Așadar dacă vreți să vă implicați activ o puteți face. Dacă nu, puteți promova acest proiect și să îl împărtășiți celor cunoscuți.
Acest proiect va continua și în 2015 cu sprijinul sponsorilor și susținătorilor lui Vlad.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.