Pinioane monobloc pentru orice butuc 0

Cei ce au roţi pentru 10 pinioane şi vor să treacă la 11, se confruntă cu o mare dilemă: să schimbe roţile sau doar butucii? De curând s-a ivit o nouă oportunitate sub forma unui grup de pinioane ce se potrivesc pe orice butuc. Indiferent că butucul suportă 8, 9, 10 sau 11 viteze, pinioanele Edco se potrivesc perfect.

Pinioane monobloc pentru orice butuc 1

Diversele si numeroasele standarde dau mari batai de cap ciclistilor. Pentru a veni in ajutorul lor, Edco au fabricat un grup de pinioane ce se potriveste si pe casetele pentru 10 viteze si pe cele pentru 11. Pinioanele poarte numele de Monoblock, deoarece sunt construite dintr-o singura bucata. Da, toate cele 11 pinioane sunt sculptate dintr-un singur bloc de oţel aliat cu crom si molibden.

Pinioane monobloc pentru orice butuc 2

Designul este foarte interesant si in ciuda materialului greu, piesa finita cantareste doar 163 de grame! Pentru a se obtine aceasta greutate, piesa este scobita complet pe interior, monoblocul avand caneluri doar in faţă si in spate. In faţă, canelurile sunt mai late pentru a se prinde mai bine pe casetele de 10 viteze. Lockringul din aluminiu are filetul mai lung decat de obicei pentru a se potrivi pe orice butuc. Se livreaza si un distantier ce se monteaza intre lockring si pinioane pe casetele de 11.

Pinioane monobloc pentru orice butuc 3

Momentan Edco Monoblock se fabrica doar in varianta 11-25, dar se pare ca in curand se vor lansa si alte modele. Pinioanele monobloc costa 230 de dolari, mult mai putin decat ar costa schimbarea butucului sau a rotii. Sunt disponibile versiuni pentru butucii Shimano si Campagnolo.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.