Rohan Dennis hour record 1

În această duminică, proaspătul câștigător al Turului Down Under, Rohan Dennis, va încerca să doboare recordul orei stabilit la 51.852km de Matthias Brändle, în octombrie 2014.

BMC Track Machine este bolidul pe care campionul Australiei la contratimp va rula pe velodromul din Grenchen, Elveția. Cadrul este unul produs în serie de către BMC, spre deosebire de bicicleta lui Alex Dowsett care a fost construită special pentru acest eveniment de către Canyon.

Rohan Dennis hour record 6

Există însă câteva modificări asupra configurației bicicletei. Cei de la BMC au utilizat datele obținute anul trecut într-o sesiune de testări realizată pentru îmbunătățirea poziției pe bicicletă a lui Dennis și au făcut câteva schimbări la nivelul furcii și a pipei. Sunt îmbunătățiri minore, dar într-o luptă cu timpul, acestea pot face diferența.

Rohan Dennis hour record 4

Bicicleta este echipată cu un angrenaj Shimano Dura-Ace, cu brațe de 175mm și un dispozitiv SRM pentru măsurarea puterii. O șa Fizik Arione R3 Braided îl va susține pe australian în timpul chinului. Ambele roți sunt pline, însă nu este indicată compania ce le-a produs; cauciucurile alese sunt Continental Tempo 19mm, umflate la 15,5 atm.

Rohan Dennis hour record 3

Track Machine are un cadru și o furcă proiectate special pentru pistă, aerodinamica bicicletei fiind adaptată pentru condiții în care vântul lipsește, spre deosebire de bicicletele de contratimp pentru șosea, în construcția cărora trebuie luată în calcul și variabila vânt.

Cadrul are doar 6,4kg, însă inginerii vor trebui să mai adauge ceva ”balast” pentru a atinge limita de 6,8kg impusă de UCI și în această probă.

via road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.