Mark Cavendish Turul Dubaiului 2015

Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) a deschis şi a închis Turul Dubaiului cu câte o victorie de etapă şi a terminat competiţia în mod surprinzător pe primul loc. Pe a doua treaptă a podiumului final a urcat John Degenkolb (Giant-Shimano) la şase secunde de învingător, iar Juan Jose Lobato (Movistar) a completat topul trei, la alte patru secunde în spate.

Primele două etape au avut ca protagonişti aceiaşi trei rutieri: Cavendish şi italienii Andrea Guardini (Astana) şi Elia Viviani (Sky). Dacă în prima etapă britanicul a câştigat, lansat fiind de Mark Renshaw, în etapa a doua (Dubai – Palm Jumeirah, 185 km) Viviani s-a folosit de Guardiani ca lansator şi la 100 de metri de linia de sosire a atacat, lăsându-i lui Cavendish doar locul doi, iar conaţionalul său a treia poziţie.

Degenkolb a ajuns primul pe căţărarea din finalul etapei a treia (a carei pantă maximă a atins 17%) şi a preluat tricoul de lider. Cavendish a câştigat însă ultima etapă şi cu secundele de bonificaţie a încheiat învingător a doua ediţie a competiţiei din Peninsula Arabică.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.