Rohan Dennis

Doar 14 săptămâni s-a bucurat austriacul Matthias Brändle de deținerea recordului de distanță parcursă în interval de 60 de minute. Pe Velodrome Suisse din Grenchen (Elveția), Rohan Dennis a reușit să pedaleze într-o oră o distanță de  52.491km, îmbunâtățind vechiul record cu 639m.

Australianul de 24 de ani este cel de-al treilea rutier din ultima jumătate de an ce reușește să doboare recordul precedent. Jens Voigt redeschidea în septembrie apetitul lumii ciclismului pentru această probă, neamțul stabilind atunci, pe același velodrom din Grenchen, o performanță de 51,115km. A urmat Matthias Brändle, iar apoi Jack Bobridge a cărui efort nu a fost suficient pentru a depăși cei 51.852km ai austriacului.

Spre deosebire de Brändle și Voigt, Dennis are un trecut glorios pe velodrom, fiind fost campion mondial în proba de urmărire pe echipe, iar în acest început de an și-a etalat și calitățile de ciclist de șosea prin victoria obținută în Turul Down Under.

Așadar, performanța rutierului de la BMC nu este una surprinzătoare. Australianul a început într-un ritm puternic, reușind să parcurgă un tur în 17s și a înregistrat o medie de 52,4km după primele 10 minute, moment în care avea deja un avans de 10s față de recordul precedent.

Poziția sa pe bicicletă a fost una impecabilă, Dennis rămânând imobil pe parcursul celor 60 de minute. După 20 de minute, media de viteză creștea la 52,6km/h, iar la jumătatea cursei ajunsese la 52,7km/h, date ce anunțau un nou record ce va fi stabilit în jurul a 53km.

În ultimele 15 minute, a urmat un colaps insesizabil în poziția lui Dennis pe bicicletă, dar vizibil pe cronometru. Distanța finală parcursă, 52.491km, a fost una mulțumitoare, ciclistul de la BMC declarând la final: ”A părut ușor, dar vă asigur că nu este deloc așa. Sper ca acest record să reziste o vreme”.

Tony Martin, Bradley Wiggins și Alex Dowsett sunt următorii rutieri ce vor încerca să depășească noul record al orei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.