Sagan

Peter Sagan a debutat în tricoul celor de la Tinkoff-Saxo în Turul Qatarului cu gândul la clasicele din primăvară, iar patronul echipei, Oleg Tinkov, are așteptări mari de la slovac în acest sezon: ”Așteptăm rezultate mari anul acesta, însă rămâne de văzut dacă acestea vor veni pentru că vorbim de ciclism, iar Peter este și el om”, a declarat rusul.

”Sper că va câștiga două sau trei clasice. Dacă nu o va face, voi fi foarte dezamăgit, dar nu o să-l omor”, spune râzând Tinkov, cu gândul la cele 4 milioane de euro pe sezon cu care îl plătește pe Sagan.

2014-Paris-Roubaix-Peter-Sagan

Ajuns la 25 de ani, Sagan a fost un talent precoce, remarcându-se încă de pe vremea când evolua pentru Liquigas prin victorii în curse de o zi, curse pe etape și în special în Turul Franței, unde a câștigat tricoul verde în ultimele 3 ediții. Singurele curse în care campionul Slovaciei nu a reușit să se impună sunt clasicele monument – Turul Flandrei, Paris-Roubaix și Milano – San Remo. Sagan a fost tot timpul aproape, însă nu a reușit să concretizeze șansele avute, cele mai bune clasări fiind locurile 2 obținute în 2013 atât în San Remo, cât și în Flandra.

”Ce îi mai trebuie? Picioare puternice și noroc în același moment. De exemplu, Alberto Contador a avut picioarele necesare pentru a câștiga Turul Franței anul trecut, dar a avut ghinion. Se poate întâmpla și invers, în unele zile poți să ai noroc, dar să nu ai picioare”, a completat Tinkov.

Sagan are ocazia să colaboreze începând din acest sezon cu Bjarne Riis și Bobby Julich, ce îl vor ajuta să își planifice atacurile mai bine. ”Vreau să dau totul în clasice. Sunt fericit să fac parte dintr-o echipă mare și să am rutieri care să mă susțină. Am schimbat câteva lucruri în programul de pregătire pentru că sunt la o altă echipă, am alți colegi, practic totul s-a schimbat în jurul meu”, a declarat Sagan.

via cyclingweekly

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.