Primele roţi FatBike de la DTSwiss 1

Cunoscutul producător de roţi DTSwiss, a intrat în sfârşit pe domeniul FatBike, cu o mare întârziere faţă de competitori. Întârzierea a avut un motiv întemeiat, cei de a DTSwiss au vrut să obţină roata perfectă pentru FatBike. Haideţi să vedem dacă au reuşit.

Primele roţi FatBike de la DTSwiss 2

BR2250 este numele noului set de roţi ultra-late, unde BR vine de la Big Ride. Din prima secunda oricine isi poate da seama ca modelul BR2250 este dintr-o alta liga. Calitatea DTSwiss se vede si se simte in fiecare piesa si detaliu. Jantele se remarca prin modelul extrem de aerisit al decupajelor triunghiulare. Nici o alta janta de FatBike nu este atat de decupata, prima impresie fiind de fragilitate. Oficialii firmei afirma insa, ca jantele sunt mai rezistente decat alte modele concurente mai putin decupate.

Primele roţi FatBike de la DTSwiss 3

Toate jantele au 32 de gauri dispuse simetric fata de centru. Spitele folosite sunt de cea mai buna calitate, iar niplurile ProLock nu se pot desface accidental. Rotile nu sunt listate ca fiind tubeless, dar cu o banda lata si rezistenta cred ca se poate rezolva si asta.

Primele roţi FatBike de la DTSwiss 4

Butucii sunt croiti dupa noile standarde, un lucru putin dezamagitor pentru cei cu cadre mai vechi. Butucul fata are latimea de 150mm si ax gros de 15mm. Se poate folosi si pe furcile rigide si pe cele cu suspensie, numai sa aiba latimea necesara. Butucul spate are ax de 12mm, iar latimea se poate varia intre 190 si 197mm. Cel mai avansat mecanism cu cuplaje dintate este prezent in caseta butucului. Ambii butuci ofera prindere pentru discuri CenterLock.

Primele roţi FatBike de la DTSwiss 5

Rotile au fost testate intensiv si intra in echiparea bicicletei Canyon The Dude. Cu cadru de carbon, groupset 2×10 si rotile BR2250, The Dude are o uimitoare greutate de 11,8kg. Versiunea cu furca cu suspensii este cu 1,1kg mai grea. Rotile luate separat cantaresc 2235 de grame, o greutate apropiata de modelele de carbon. Pretul unui set este de 869 de euro, nici prea mult, dar nici prea puţin. Inca nu se stie daca jantele si butucii vor fi disponibile separat.

Primele roţi FatBike de la DTSwiss 6

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.