Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 1

Misceo nu este prima bicicleta electrică de la Raleigh, dar cu siguranţă este cea mai performantă. Una dintre primele modele echipate cu motorul electric Shimano STePS, Misceo este o bicicletă de top. Se poate spune că este o bicicletă a viitorului deoarece era programată să apară în 2016.

Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 2

Shimano StePS este un motor electric ce se monteaza pe cadru, in zona monoblocului. Necesita un cadru special asemanator cu cel pentru Pinion P1. Este un concurent direct al modelului de la Bosch, deoarece au o functionare similara. Shimano vine cu avantajul unei greutati mai mici si a unei popularitati mai mari. In plus este compatibil cu sistemul de schimbatoare electronice Di2.

Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 3

Raleigh Misceo este dotata cu un butuc Shimano Alfine cu 8 viteze integrate. Schimbatorul electronic si motorul electric sunt simplu de comandat de la butoanele de pe ghidon. Pe fiecare parte a ghidonului se afla un schimbator cu cate trei butoane, doua gri si unul negru. Butoanele sunt usor de atins fara ca ciclistul sa fie nevoit sa ia mainile de pe ghidon. Butoanele gri servesc la schimbarea celor 8 viteze pe o parte, si comandarea motorului pe cealalta parte. Butoanele negre servesc la accesarea functiilor afisate pe display si la pornirea farurilor.

Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 4

Display-ul montat pe partea centrala a ghidonului are rolul unui computer de bord. O functie interesanta este schimbarea automata a doua viteze in jos, atunci cand bicicleta se opreste mai mult de cinci secunde. La pornire se va demara mult mai usor, lucru util la semafoare si la trecerile pentru pietoni. Motorul de 250W si 36V nu are acceleratie sau buton de pornire. Se activeaza singur cand se porneste bicicleta si functioneaza atat timp cat se pedaleaza. Pentru siguranta si economie, motorul se decupleaza automat cand este atinsa viteaza de 32km/h. Bateria rezista maxim 55 de kilometri, in functie de conditiile de drum.

Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 5

Cadrul de aluminiu cu furca rigida este optimizat pentru rotile de 622 cu anvelope late de 40. Cadrul este prevazut doar cu suport pentru frane disc si poate fi echipat cu portbagaj si aripi. Franele hidraulice de la Shimano opresc bicicleta cu promptitudine. Dropout-urile spate sunt verticale, ceea ce face necesara prezenta unui intinzator de lant. S-a optat pentru acest model, deoarece permite montarea mai rapida a rotii spate. Misceo se fabrica in patru marimi si costa aproximativ 3000 de dolari. O bicicleta a viitorului disponibila din luna aprilie.

Raleigh Misceo, o navetistă cu motor Shimano 6

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.