Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 1

Velocite Tech a realizat în deplin secret unul dintre cele mai aerodinamice cadre pentru cursiere. Nimeni nu a ştiut nimic până când cadrul nu a fost complet terminat. Lansarea oficiala va avea loc la târgul de la Taipei de luna viitoare, dar până atunci avem parte de un scurt preview.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 2

La proiectarea acestui cadru s-a luat în considerare un factor pe care majoritatea producatorilor îl ignora – bidoanele pentru apa. Ceilalti producatori isi proiecteaza si testeaza cadrele fara sa-si dea seama ca bidoanele ii vor strica aerodinamicitatea. Cadrul Syn are un design deosebit ce include doua suporturi de bidon, iar toate testele in tunelul cu vânt au fost facute cu bidoanele montate.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 3

Ca bidoanele sa nu influienteze negativ aerodinamica, cadrul a capatat o serie forme deosebite. Tubul inferior este ascutit in partea din fata pentru a taia aerul mai usor, si concav in partea din spate pentru a adaposti bidonul. Chiar si al doilea bidon este adapostit astfel de vântul din faţă. Tubul frontal are o forma da lacrima, mai ascutit in faţă, ceea ce ajuta bicicleta sa inainteze mai repede.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 4

Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii! Furca are bratele plate si subtiate, cablurile sunt trase in intregime prin interior, iar colierul tijei a fost inlocuit cu un surub ascuns. Frameset-ul a fost supus la nenumarate simulari computerizate si a tot fost modificat si imbunatatit pana la forma actuala. Producatorii au declarat ca au intentionat sa obtina o piesa functionala si performanta fara sa le pese de estetica. Cu toate aceastea, frameset-ul arata foarte bine, cu forme frumoase si placute.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 5

Nici celelalte proprietati nu au fost neglijate. Syn este unul dintre cele mai rigide cadre aero, datorita tuburilor late si ranforsate. Tija de sa subtirica, de doar 27,2mm, este suficient de elastica pentru a oferi confortul necesar si a face pedalatul mai placut. In sistemul de prindere a tije s-a incorporat si un amortizor polimeric ce preia o partea din vibratii.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 6

Velocite Syn va fi disponibil in doua versiuni, pentru frână disc si frâna caliper. Cadrul suporta atât transmisie mecanica, cât si electronica. Pretul, greutatea si geometria vor fi publicate cu ocazia lansarii oficiale.

Velocite Syn se vrea cel mai aerodinamic cadru de cursieră 7

Sursa: BikeRumor

1 COMENTARIU

  1. In loc sa faca un cadru cu sectiune transversala mare (chiar aerodinamic), dictat de dimensiunea bidonului, nu era mai simplu/eficient/economic sa conceapa un bidon cu forma adecvata, care sa aiba o rezistenta redusa/sectiune mica ?
    Eventual dotat cu un maner, pt. manevrabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.