Contador

În cadrul unei conferințe susținute ieri, la Madrid, dublul câștigător al Turului Franței, Alberto Contador, a lăsat de înțeles că se va retrage din ciclism la finalul sezonului 2016.

”Nu mă mai văd participând în curse dincolo de 2016”, a declarat spaniolul. ”Până atunci știu sigur că voi continua, dar nu pot garanta pentru mai departe. Ar putea fi ultimul meu sezon”.

Contador este cel mai prolific rutier de clasament general după epoca Armstrong, ciclistul de 32 de ani având în palmares două victorii în Le Tour (2007, 2009), trei în Vuelta (2008, 2012, 2014) și un succes  în Turul Italiei 2008. ”Este greu să stabilești o dată exactă a retragerii atunci când iubești ceea ce faci. Din punct de vedere fizic mă simt foarte bine, dar trebuie să fim realiști, anii trec și începi să te gândești la momentul retragerii. Aș vrea să mă retrag din vârful unui podium”, a adăugat rutierul celor de la Tinkoff-Saxo.

GIRO D'ITALIA - STAGE THIRTEEN

Contador se impunea fără probleme în ediția 2011 a Turului Italiei, însă avea să fie deposedat de acest titlu, după o suspendare pentru dopaj

”Mă simt foarte bine acum, m-am recuperat bine după antrenamentele dure, sunt foarte fericit la această echipă. Chiar dacă acum sunt într-o formă foarte bună, nu pot să știu câți ani voi mai fi competitiv în marile tururi. Vreau să mă retrag în glorie”.

Contador va începe noul sezon în Turul Andaluziei, cursă ce va porni la drum mâine și în care îl va înfrunta pe Chris Froome, o avanpremieră a duelului ce ar putea decide câștigătorul în Turul Franței 2015.

”Nu mă gândesc la Turul Spaniei încă. Voi face asta doar dacă se va întâmpla ceva neprevăzut în Turul Franței. Dacă mă înscriu la startul unei curse, o fac pentru a câștiga. Provocarea de a câștiga Giro și Turul Franței în același sezon pare pentru mulți un obiectiv imposibil de îndeplinit, așa că o încercare de a câștiga toate cele 3 mari tururi ar putea părea ridicolă”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.