podium-Andaluzia 2015

Spania, Portugalia şi Oman au fost gazdele a trei tururi organizate în săptămâna care s-a încheiat – Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol, Volta ao Algarve, respectiv Turul Omanului. Cel mai urmărit a fost cu siguranţă cel din Andaluzia, unde s-au “duelat” Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) şi Chris Froome (Sky).

Spaniolul a preluat conducerea chiar din a doua parte a primei zile. Pim Ligthart (Lotto-Soudal) a deschis competiţa cu vicotria din prolog, iar Contador a preluat tricoul de lider după ce în proba de contra timp individual, din a doua parte a zilei a înregistrat un timp cu opt secunde mai bun decât cel al lui Froome. Cu acest avantaj a trecut şi peste a doua etapă, câştigată de Juanjo Lobato (Movistar). Părea că “pistolarul” se îndreaptă către victoria finală în acest tur. În etapa a treia, la jumătatea căţărării finale – Hazallanas a accelerat şi şi-a lăsat toţi rivalii în spate trecând singur linia de sosire. Şi-a mărit avansul la 27 secunde faţă de britanic.

În penultima etapă însă, Chris Froome a fost cel care a surprins. Pe ultima căţătarare – Alto de Allanadas, cu 2 km înainte de vârf, a plecat cu Contador. Spaniolul nu a putut ţine ritmul impus de Froome şi britanicul a încheiat ziua cu un avans de 29 secunde, timp care l-a propulsat pe primul loc la general, la o diferenţă de 2 secunde de rivalul său. De altfel, acesta a fost “scorul” final. Froome s-a impus cu un avans de 2 secunde în faţa lui Contador, manşa finală revenindu-i lui Juan José Lobato (Movistar).

Cursa portugheză din regiunea Algarve a revenit lui Geraint Thomas de la Sky. Britaniclui a preluat conducerea după etapa a doua pe care a câştigat-o şi nu a mai predat tricoul de lider până la final. Podiumul final a fost completat de polonezul Michal Kwiatkowski ( Etixx – Quick-Step) şi portughezul Tiago Machado (Katusha).

Rafael Valls (Lampre-Merida) a fost cel care s-a impus în Oman, preluând prima poziţie la general după etapa regină, cea de-a patra pe care a câştigat-o. Tejay van Garderen ( BMC Racing Team) a ucat pe a doua treaptă a podiumului final, la distanţă de 9 secunde, iar Alejandro Valverde ( Movistar) pe ultima treaptă a podiumului cu o întârziere de 19 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.