Reţeta săptămânii - Chec aperitiv 2

Vă prezint o reţetă sănătoasă şi uşor de făcut, cu ingrediente ieftine aflate la îndemâna oricui. Am făcut-o de curiozitate şi am rămas surprins de cât de bună a ieşit.

Imi plac mult aperitivele, chiar mai mult decat felurile principale si mereu caut retete noi. Checul aperitiv se poate face in zeci de feluri, dar reteta asta mi-a placut cel mai mult.
Ingrediente:
150g făină de grâu
200g caşcaval
6 ouă
50g murături
100g ardei
100g porumb
150g măsline
4 linguri ulei
1 linguriţă praf de copt
condimente

Reţeta săptămânii - Chec aperitiv 1

Se bat ouale spuma, apoi se amesteca cu faina si praful de copt. Cascavalul se rade pe razatoarea mare, iar legumele si maslinele se taie bucatele. Se adauga totul in compozitie si se condimenteaza dupa gust. Eu am pus mult piper, curry, sos de soia, plante aromatice. Dupa preferinte, fiecare condimenteaza cu ce ii place.

In doua tavi pentru paine se pune hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Nu pot sa estimez un timp corect de coacere, deoarece difera mult in functie de cuptor. Verificati din cand in cand cu o scobitoare infipta in chec. Daca pe scobitoare ramane aluat inca nu e copt, cand e gata scobitoarea trebuie sa ramana curata.

Cand e gata se scoate, se taie felii si se mananca. Se poate consuma si rece si cald si gol si cu paine. Ingredientele nu sunt obligatorii, in afara de faina, oua si cascaval se poate pune orice altceva. Ciuperci, masline, gogosari si ardei proaspeti sau murati, porumb si diferite branzeturi – se pot face multe combinatii delicioase.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.