Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 1

Am scris la timpul cuvenit despre primele versiuni ale angrenajului Gravitas. Au trecut doi ani de la apariţia primului model şi a sosit vremea pentru un nou upgrade. Versiunea 3.1 elimină toate defectele modelelor anterioare şi oferă o serie de caracteristici unice.

Unul dintre asociaţii firmei declară: „Ciamillo Gravitas 3.1 reprezintă un nou concept de angrenaj ajustabil şi este primul angrenaj din lume cu o arhitectură deschisă a braţelor. Permite cicliştilor să-şi seteze braţele în funcţie de nevoile lor şi înainte de cumpărare şi după. Modelul 2015 vine cu o schimbare radicală faţă de modelele anterioare.”

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 2

Primele versiuni erau incredibil de usoare dar cu timpul s-a observat ca deveneau instabile. Supuse fortelor mari, bratele tindeau sa flexeze si legaturile dintre piese sa scârţâie. 3.1 corecteaza toate aceste deficiente pentru a oferi unul dintre cele mai rigide angrenaje din lume. Designul a fost schimbat si se observa imediat structura intarita ce sustine tuburile de carbon. S-a adaugat material doar acolo unde trebuie, ca greutatea totala sa nu creasca prea mult.

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 3

Modelul de baza are un ax de aluminiu de 30mm, rigid si usor. Exista si optiunea cu ax de 24mm, dar acesta este ceva mai greu si nu la fel de rigid. Axul de 30mm se poate imperechea cu monoblocurile BB30, BB386, BSA30, BSA24, in timp ce axul de 24mm este pentru monoblocul BB90. Axul se poate cumpara separat la 75 dolari deoarece este complet demontabil. La livrare cumparatorul primeste si cheia necesara strangerii bratelor pe ax, ce poate fi folosita cu o cheie tubulara cu maner dinamometric.

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 4

Alt aspect util si interesant este ajustabilitatea bratelor. Capatul in care se infileteaza pedalele este demontabil si poate fi pozitionat la distante diferite fata de ax. Asta inseamna ca proprietarul isi va putea modifica lungimea bratelor dupa propriile necesitati si preferinte. Capatul se trange pe brate cu doua suruburi si are o plaja de miscare de 10mm. Lungimea minima a bratelor este de 140mm ce poate fi marita pana la 150mm. Celelalte marimi ofera variatii ale lungimii din 10 in 10mm, pana dincolo de 180mm! Prin incercari repetate fiecare ciclist isi poate gasi lungimea ideala a bratelor, care sa-i ofera un maxim de putere si performanta. In plus, aceasta caracteristica este salvatoare pentru persoanele ce au picioarele de lungimi diferite.

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 5

In constructie s-au folosit doar materiale de calitate premium – carbon, titan si aluminiu. Suruburile sunt de titan, suporturile din aluminiu iar bratele si spiderul din carbon. Greutatea unui angrenaj fara foi si monobloc este de 475 de grame. Versiunea 3.1 vine cu 50 de grame in plus fata de modelul anterior, dar in schimb rigiditatea si rezistenta sunt cu mult imbunatatite.

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 6

Sunt disponibile trei modele in functie de BCD – 110mm compact, 130mm standard si 135mm Campagnolo. Orice foi cu BCD-ul potrivit se pot monta pe spider fara probleme. Se pot achizitiona separat axul, bratul, capatul pedalei si spiderul. Fiecare piesa se poate schimba cu usurinta dupa preferinta fiecaruia sau in caz de accident.

Angrenajul modular Ciamillo Gravitas la versiunea 3.1 7

Desi inca nu este pus in vanzare, angrenajul Gravitas 3.1 are un pret stabilit la 899 de dolari. Momentan inca se testeaza intens de catre un grup ce ciclisti ce trebuie sa pedaleze mai multe mii de kilometri. Lansarea oficiala va avea loc candva in aceasta primavara.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.