Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 1

Xpedo sunt cunoscuţi mai ales pentru pedalele platformă pe care le produc, pedale ce se remarcă prin forme subţiri şi extravagante şi greutate redusă. Recent au prezentat primul lor model de pedale pentru DownHill, alături de cele pentru CycloCross.

Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 2

Daca la unele discipline cum ar fi XC sau sosea, pedalele cu plăcuţe sunt  aproape obligatorii, in alte ramuri inca nu sunt agreate. La downhill spre exemplu, exista inca o majoritate de ciclisti ce folosesc doar pedale platforma. Pentru cei mai indrazneti exista si pedale DH cu plăcuţe. Xpedo au fabricat un prim model dedicat curselor de downhill, dar inca nu este lansat oficial.

Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 3

Corpul pedalei este aproape identic cu model CXR pentru ciclocros, doar ca mai are o rama împrejur. Platforma lata si solida ofera un suport stabil talpii si are in plus  patru pini detasabili, cate unul in fiecare colţ. Platforma este fabricata din aluminiu 6061 pe o freza computerizata. Cei patru pini din oţel impiedica talpa sa alunece atunci cand plăcuţele sunt decuplate, iar axul de Cromoli se invarte pe trei rulmenti sigilati. Greutatea totala a unei perechi de pedale este ceva mai mica de 400 de grame iar pretul va fi putin sub 150 de dolari.

Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 4

Si pentru ciclocros au inceput sa se fabrice pedale specifice. Modelul CXR are cateva caracteritici ce il deosebesc de modelele pentru XC. O pedala pentru CX trebuie sa fie imuna la noroi, deoarece concurentul descaleca des si se murdareste mult. Xpedo si-a construit noile pedale cu un sistem clipless supradimensionat, ce se incarca greu cu noroi si se cupleaza rapid cu papucii. Piesa din faţă a mecanismului este mai mare si curbata in faţă, ca papucul sa alunece pe ea si sa-si gaseasca rapid pozitia corecta.

Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 5

O smecherie inca nedivulgata face ca pedalele sa stea in pozitie verticala atunci cand sunt lasate libere. CXR se invart pe trei rulmenti sigilati montati pe un ax de CrMo. In curand va fi disponibil si un ax de titan. Desi mecanismul este mai mare, se potriveste fara probleme cu orice alt model tip SPD. O pereche costa 109 dolari si cantareste 295 de grame. Si o veste buna pentru maniacii asortarilor – aceste pedale sunt disponibile in cinci culori.

Pedale pentru DH şi CX de la Xpedo 6

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.