Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 1

Momentan sunt o mulţime de producători ce fabrica foi cu dinţi laţi-înguşti, pentru Sram XX1. Pentru a se remarca dintre ceilalţi producători, Wolf Tooth Components a lansat câteva modele mai neobişnuite de foi. Ce ziceţi de o foaie ovală, sau una din oţel, sau poate una imprimată?

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 2

Se ştie, foile din aluminiu se uzează repede. O combinaţie de antrenament greu şi noroi poate să termine o foaie de aluminiu in câteva saptamani. Wolf Tooth e probabil prima firma ce a fabricat o foaie XX1 din oţel inoxidabil. Deocamdata au lansat un model cu 24 de dinti pentru a testa piata, urmand ca in viitorul apropiat sa produca si variante mai mari. Oţelul este prelucrat pe freza, calit si lustruit, pentru a-i da o duritate mare si un aspect placut. Foaia are profilul concav pentru a se obtine un chainline de 49-50mm. Pretul unei foi de 24 de dinti este de 100$.

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 6

Pentru a explica cumparatorilor modelul foilor, WTC a produs un model supradimensionat realizat pe o imprimanta 3D. Astfel se pot studia cu usurinta detaliile si formele dintilor.

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 3

Tot la o imprimanta 3D a fost realizat modelul de mai jos. Suprafata nu a fost finisata pentru a se putea vedea textura materialului. Este o foaie ovala cu BCD 104mm ce se fabrica in variantele 32 si 34 de dinti. Pretul acestor modele eliptice este intre 60 si 70 de dolari.

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 4

Alt model este cel cu BCD 64, ce se poate monta ca foaie mica pe un angrenaj dublu sau triplu. Doua dimensiuni sunt disponibile, cu 26 si 28 de dinti, iar o protectie cu BCD 104 se poate monta in locul foii mari. Aceasta foaie mica costa 64 de dolari.

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 5

Chiar si angrenajele proprietare se pot dota cu foi de la Wolf Tooth. Surly OD foloseste foi cu 5 suruburi si BCD 94, iar Cannondale SISL2 are o prindere centrala, fara spider. Pentru Surly OD sunt disponibile foi de 28, 30 si 32 de dinti, iar pentru Cannondale s-au fabricat modele de 38, 40 si 42 de dinti.

Foi ovale, foi de oţel şi foi imprimate de la Wolf Tooth 7

Sursa: BikeRumor

2 COMMENTS

  1. Se facea candva eloxare dura cu titan si crom(hard anodized) la placile din aluminiu aeronautic (7075) si erau extrem de rezistente; nici cea mai buna pila pt. otel nu prindea pe dantura lor, alunecand ca pe sticla.
    Se pare ca a disparut pt. totdeauna aceasta practica, motivul fiind foarte lesne de inteles.
    Acum se fac vopsiri, lacuiri, sablari sau eloxari decorative care n-au nicio treaba cu imbunatatirea rezistentei danturii placilor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.