Anvelopele solide continuă să avanseze 1

Tannus Tire este o companie sud-coreeană ce a readus pe piaţă anvelopele solide. Am scris intr-un articol anterior despre primele lor încercări. La final, cei de la Tannus se lăudau că în câţiva ani anvelopele lor vor echipa bicicletele de la marile tururi si se pare că nu s-au lăudat degeaba!

Anvelopele solide continuă să avanseze 2

Avantajul unei anvelope solide este mare si clar: este imposibil sa mai faci pană. Din pacate acesta este singurul avantaj, lista dezavantajelor fiind ceva mai lunga. Cele mai suparatoare caracteristici sunt greutatea si rezistenta la inaintare si tocmai aici au lucrat cel mai mult coreenii.

Anvelopele solide continuă să avanseze 3

Modelul Aither a ajuns la adoua versiune numita 1.1. Comparativ cu versiunea 1.0 aceasta ruleaza mult mai bine aproape atingand performantele cauciucurilor cu camera. Testele riguroase efectuate au relevat ca Aither 1.1 ramane in urma unor cauciucuri normale cu 1km pe ora. Pentru un sportiv profesionist poate parea mult, dar pentru o amator ce pedaleaza de placere, sau pentru un navetist, nici nu conteaza.

Anvelopele solide continuă să avanseze 4

Sa tinem cont ca nu mai avem nevoie de pompa, petice, adeziv, leviere, cartuse CO2, camere de rezerva, ceea ce scuteste ciclistul de multa greutate si mai echilibreaza balanta. Pentru antrenamente, oras si naveta Aither este anvelopa ideala. Pe langa faptul ca este imuna la pene, mai primeste si o garantie de 10.000 km din partea producatorului. Se poate monta pe orice janta normala, fara scule speciale si nu prezinta riscul dejantarii.

Anvelopele solide continuă să avanseze 5

Aither 1.1 se produce in patru marimi – 700cx23, 700cx28, 700cx32 si 26×1.75”. Modelul 700×23 este disponibil in 10 culori diferite si cantareste 380 de grame. Celelalte se fabrica doar pe negru si cantaresc ceva mai mult.  Pretul unui set de doua bucati este de 185 de dolari.

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.