Tirreno Adriatico 2015

Paris-Nice și Tirreno-Adriatico sunt cursele ce se vor desfășura în paralel, aproape pe întreaga lor durată, începând cu săptămâna viitoare, însă cei mai importanți rutieri au ales cursa italiană în detrimentul unei Pari-Nice ce a început să piardă din ce în ce mai mult teren în ultimii ani.

Tirreno-Adriatico va aduce la start cei mai importanți rutieri de clasament general ai momentului, dar și cei mai buni sprinteri ai lumii, fiind cu adevărat un mini Tur al Franței al primăverii. Astfel, îi vom putea vedea luptând umăr la umăr pentru prima și ultima dată înaintea Marei Bucle pe cei 4 fantastici – Vincenzo Nibali, Chris Froome, Nairo Quintana și Alberto Contador – dar și alți rutieri ce pot emite pretenții la un loc pe podium precum Rigoberto Uran, Thibaut Pinot, Bauke Mollema sau Joaquim Rodriguez.

Tirreno-Adriatico-2015-Planimetria

Nici bătălia sprinterilor nu va fi mai prejos, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Peter Sagan, Elia Viviani și Sacha Modolo fiind confirmați la startul cursei dintre cele două mări. Aceștia vor avea la dispoziție 3 etape pentru a se duela, un moment important pentru Cavendish la început de sezon, rutierul de la Etixx-QuickStep  fiind învins cam în toate cursele anul trecut de către Kittel.

Aflată la a 50-a ediție, Tirreno-Adriatico va începe în acest an de pe țărmul Mării Tireniene, cu un contratimp pe echipe de 22,7km în jurul orașului Camaiore și se va încheia pe țărmul Mării Adriatice tot cu un contratimp, însă unul individual de 10km, în San Benedetto del Tronto, orașul ce găzduiește finalul cursei în mode tradițional, din 1967 încoace.

Contador

Alberto Contador se impunea fără probleme anul trecut, câștigând tricoul albastru cu un avans final de peste 2 minute față de Nairo Quintana.

Cea mai importantă etapă pentru rutierii de general va fi cea programată duminică, 15 martie, cu un final pe Terminillo, la 1675m altitudine. Până la cățărarea finală, plutonul va mai trece peste alte 3 ascensiuni, două dintre ele de peste 1000m altitudine.

De cealaltă parte, Paris-Nice va debuta duminică fără numele sonore din cursa rivală, însă cu tradiția de partea sa. Etapa cu final pe Croix de Chaubouret și contratimpul în cățărare de pe Col d’Èze, ce revine anul acesta pe traseu, sunt principalele puncte ce vor decide clasamentul general.

Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Rafal Majka, Romain Bardet, Tejay Van Garderen, Benat Intxausti, Rui Costa și Wilco Kelderman vor lupta pentru victorie în cea de-a 73-a ediție a Cursei Soarelui. Carlos Betancur, deținătorul titlului, nu va reveni în cursa franceză, preferând anul acesta Tirreno-Adriatico.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.