Velo Orange lansează butuci zdraveni de cicloturism 1

Puţini producători se mai gândesc la nevoile cicloturiştilor, astfel că aceştia sunt nevoiţi să folosească piese de cursieră sau MTB. Nici acestea nu sunt rele, dar o piesă special construită pentru cicloturism este mult mai potrivită. Cei de la Velo Orange au dezvoltat un set de butuci dedicaţi cicloturiştilor de cursă lungă.

Velo Orange lansează butuci zdraveni de cicloturism 2

Grand Cru Disc Touring este numele unui set de butuci special dezvoltat pentru bicicletele de cicloturism. Multi cicloturisti inca prefera franele pe janta, datorita reglajelor simple si consumabilelor ieftine, dar discul castiga tot mai mult teren. Noii butuci sunt dotati cu suport pentru disc cu sase suruburi, iar cine vrea sa le foloseasca o va face, cine nu – poate ramane la frane pe janta.

Velo Orange lansează butuci zdraveni de cicloturism 3

Grand Cru sunt butuci clasici, cu 100mm in faţă, 135mm in spate si QR de 5mm. Au flanşe inalte ceea ce ajuta la contruirea unor roti rigide si rezistente. Culoarea argintiu lustruit si flansele mari le ofera un frumos aspect retro. Se construiesc doar in doua variante, cu 32 sau 36 de gauri, iar caseta se poate schimba pentru a se potrivi cu pinioane Shimano sau Campagnolo.

Velo Orange lansează butuci zdraveni de cicloturism 4

Un mare atu il reprezinta constructia modulara si demontarea fara scule. Ati citit bine, intreg butucul se poate demonta cu mana goala, fara nici o unealta. Este o caracteristica foarte utila cicloturistilor, ce adesea pot sa sufere accidente si defectiuni departe de locurile civilizate. In interior adapostesc rulmenti japonezi de inalta precizie, ce sunt facuti sa se invarta mii si mii de kilometri. Caseta are un mecanism simplu si eficient cu trei clicheti clasici. Pentru pretentiosi exista si o caseta de aluminiu compatibila cu pinioanele de la Shimano si Sram.

Caseta suporta doar 9 sau 10 pinioane, ceea ce a atras unele critici din partea fanilor de 11 viteze. Pentru o bicicleta de cicloturism, ce s-ar putea sa ajunga in tari indepartate, un grup de 9 pinioane este mai mult decat suficient. Lantul si pinioanele de 9 rezista mai mult, se gasesc mai usor si sunt mai ieftine. Multi se tem ca grupurile de 9 vor disparea curand, dar nu e asa. Inca se gasesc grupuri de 7 si 8, iar cele de 9 se vor mai produce mult timp.

Velo Orange lansează butuci zdraveni de cicloturism 5Butucul de spate costa 180 de dolari indiferent de configuratie, iar cel de faţă costa 78 de dolari.

Un alt accesoriu pentru cicloturism ce mi-a atras atentia este sportul pentru bidon Velo Orange Mojave. Fabricat din inox, suportul este extensibil acceptand bidoane de diferite dimensiuni. Un detaliu interesant il reprezinta prezenta a 5 gauri de fixare, ce ajuta suportul sa fie montat intr-o pozitie optima pe orice cadru. Pretul unui Mojave este de 28 de dolari.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.