Shimano Acera primeşte update-uri serioase 1

In fiecare an Shimano îşi îmbunătăţeşte groupset-urile de vârf, iar vechile lor caracteristi sunt tranferate claselor inferioare. Aşa s-a ajuns ca grupurile de piese din categoriile de jos să arate mai bine decât cele de vârf de acum câţiva ani.

Shimano Acera primeşte update-uri serioase 2

Cu siguranta noul schimbator Acera arata mai bine si este mai performant decat vechiul meu Deore. Cel mai slab groupset de la Shimano este acum mai performant decat un LX de acum 10 ani! Tehnologia Shadow si franele hidraulice sunt acum prezente si la codaşul Acera.

Shimano Acera primeşte update-uri serioase 3

Shimano Acera a fost daramat din temelii si reconstruit intr-o noua si spectaculoasa forma. Shimbatorul de pinioane este un model Shadow, caracteristica prezenta pana acum doar in clasele superioare. Deraiorul de foi a fost redesenat pentru a permite montarea unor anvelope mai late si pentru a schimba vitezele mai rapid. Se merge in continuare pe 9 viteze, dar precizia schimbatoarelor a crescut mult.

Shimano Acera primeşte update-uri serioase 4

Franele hidraulice pe disc sunt o alta prezenta surprinzatoare in aceasta clasa. Acum un an nici groupsetul imediat superior Alivio, nu beneficia de oprire pe ulei. Mantele pentru doua degete sunt integrate cu schimbatoarele 3×9. Manetele schimbatoare sunt disponibile si separat pentru cei ce vor sa ramana la frane mecanice, în schimb manetele de frana hidraulice nu se fabrica separat.

Shimano Acera primeşte update-uri serioase 5

Angrenajul cu brate artistic sculptate se fabrica in mai multe variante. Pentru MTB avem versiunea 22-30-40 cu ax patrat si brate de 170 sau 175. Doua versiuni pentru trekking vin cu foi de 22-32-44 si 26-36-48 si aparatoare de plastic. Butucii au prindere doar pentru disc CenterLock. Tot pentru trekking este disponibil un schimbator de pinioane fara Shadow.

Groupset-ul T3000 se finiseaza in negru sau argintiu, pentru a oferi componentelor un aspect unitar. Pretul si greutatea noilor componente inca nu se cunosc.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.