Angrenaj pe pătrat cu dinţi alternanţi 1

White Industries nu este o firmă prea populară pe meleagurile noastre, dar dincolo de ocean este foarte cunoscută şi apreciată. Produsele lor se remarcă prin originalitate şi performanţă, caracteristici valabile şi pentru piesa următoare.

Desi surprinzator pentru multi, White Industries inca produce monoblocuri cu ax patrat si bineinteles, angrenaje aferente. Pentru a fi totusi in pas cu noile tehnologii, au fabricat o foaie cu dinti alternanti, lati-ingusti. In timp ce majoritatea producatorilor au copiat intocmai designul Sram XX1, cei de la WI au mers pe alta cale. Dintii foii sunt alternanti, dar formele si dimensiunile sunt diferite.

Angrenaj pe pătrat cu dinţi alternanţi 2

Dintii lati au rampe mai pronunate si sunt ceva mai grosi la baza. Toti dintii au o muchie laterala ce s-ar putea sa pastreze mai bine lantul pe foaie.

Foaia este dintr-o bucata si se monteaza direct pe bratul angrenajului. Partea centrala are o serie de caneluri ce se cupleaza cu canelurile identice de pe brat. O piulita lata se infileteaza pe partea centrala fixând temeinic foaia.

Angrenaj pe pătrat cu dinţi alternanţi 3

Se produce momentan in trei marimi, cu 28, 30 si 32 de dinti, dar vor urma si alte modele pana la 48, din 2 in 2 dinti. Pentru MTB nu e nevoie de foi atat de mari, dar la ciclocros vor fi numai bune. Angrenajul este dotat cu un surub autoextractor, cum se gasea la angrenajele vechi de la Shimano.

Pretul unei foi variaza intre 60 si 80 de dolari, in functie de marime. Deocamdata trebuie sa ne multumim cu pozele, pe rafturi vor aparea abia la vara.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.