Dispozitivul Rapido revoluţionează umflatul camerelor 1

Pompa de podea este una dintre cele mai folosite scule într-un atelier de biciclete. În peste 12 ani am stricat mai mult de 10 pompe, plus alte accesorii – capuri, furtunaşe, garnituri. De doi ani am o pompa foarte bună, care nu vrea să se strice, dar careia i se uzează regulat capul. Tocmai am aflat de existenţa unui cap de pompă ce pare să fie unealta ideală pentru un atelier velo.

Dispozitivul Rapido revoluţionează umflatul camerelor 2

Dispozitivul Rapido este un cap de pompa demontabil ce se poate monta pe orice pompa de podea, de mână sau chiar la compresor. Dezvoltatorii acestui accesoriu parca au citit gandurile sutelor de mecanici frustrati de capurile proaste de pe pompele din comert. Toate capurile clasice sunt prevazute cu o maneta ce se foloseste la fixarea pe valva. Capul se apasa pe valva, apoi maneta este apasata sau ridicata pentru a strange o garnitura si a impiedica aerul sa iasa. Sistemul e destul de bun, dar se poate folosi doar cu ambele maini. Uneori chiar este nevoie sa pozitionezi capul cu o mana, in timp ce cealalta sustine roata sau pompa. In plus, miscarile repetate ale manetei uzeaza sistemul de strangere, astfel ca dupa un timp garnitura capului pierde aer.

Dispozitivul Rapido revoluţionează umflatul camerelor 3

Rapido este atat de simplu si eficient, incat ma mir ca nu a fost inventat de acum 20-30 de ani! Capul se poate atasa foarte usor doar cu o mana, fara a fi nevoie de forta sau indemanare. Practic si un copil s-ar descurca imediat. Rapido are pe exterior o saiba lata presata de un arc. Saiba se trage in sus cu doua degete, garnitura se largeste, se aplica pe valva, apoi se apasa saiba pentru a presa garnitura pe valva. Alta caracteristica minunata este faptul ca se potriveste pe orice tip de valva, fara a fi nevoie de adaptoare speciale.

Dispozitivul Rapido revoluţionează umflatul camerelor 4

Capul de pompa Rapido este contruit din otel inoxidabil si plastic rezistent ceea ce ii asigura o functionare indelungata. In testele practice a rezistat timp de 25 de minute la o presiune de 120 PSI. Va fi disponibil in cinci culori – alb, galben, rosu, verde si negru. Productia de serie inca nu a inceput, primele livrari fiind programate pentru luna iulie a acestui an. Pretul unui singur cap Rapido este de 29 de dolari, cu transport gratuit pe teritoriu SUA. Inca nu se stie cand si la ce pret va ajunge in Europa. In curand va fi disponibila si o pompa de la aceeasi autori, pompa estimata la 69 dolari cu tot cu cap.

6289267f23bc9428594c29dee2aa8d88_original

Dispozitivul Rapido revoluţionează umflatul camerelor 6

Surse: BikeRumor & KickStarter

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.