Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 1

North American Handmade Bicycle Show este o prestigioasă expoziţie de biciclete contruite manual. În fiecare an cei mai buni şi talentaţi constructori de cadre îşi prezintă capodoperele publicului larg. Anul acesta la categoria biciclete utilitare a fost desemnată câştigătoare creaţia talentatului Paul Brodie.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 2

Deşi e necunoscut la noi, Paul Brodie a construit pana acum 4265 de biciclete. Comparat cu productia marilor firme, acest numar este insignifiant, dar daca tinem cont ca fiecare cadru a fost fabricat si sudat manual, atunci e foarte mult. Dupa o asemenea experienta, ne putem astepta la un cadru perfect, iar 4265 chiar asa este.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 3

Bicicleta utilitara a primit pe merit premiul cel mare in categoria sa. Rar am vazut o asa combinatie intre frumusete, utilitate si performanta. Cadrul din oţel nobil este finisat pana in cele mai mici detalii. Aproape toate piesele si accesoriile de pe cadru sunt fabricate manual, chiar si clemele pentru fixarea camasilor.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 4

Imi plac la nebunie portbagajele simple, rezistente si aspectuoase, ce se pot demonta si folosi la nevoie.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 5

Suportul pentru ciclocomputer si far este ceva ce nu am mai vazut, integrand ambele accesorii pe aceeasi piesa.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 6

Roata faţă are prindere thru axle iar discurile franelor hidraulice au diametre generoase de 203 si 180mm.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 7

Toate componentele sunt de top, piesa de rezistenta fiind butucul Rohloff cu 14 viteze integrate. Un detaliu minor dar de mare efect este suportul integrat in furca pentru fixarea senzorului de la ciclocomputer.

Bicicleta utilitară câştigătoare la NAHBS 8

In ultimul timp am vazut o multime de biciclete asa-zis utilitare, cu designuri aberante si echipari obscure, ce nu aveau nici un folos. Bicicleta lui Brodie este cu adevarat utila, putand fi folosita la fel de bine pentru cicloturism, naveta, cumparaturi sau plimbari prin parc.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.