Cele mai scumpe rotiţe de schimbător din lume 1

Până acum am văzut rotiţe de schimbător de 50-100 dolari setul şi mi s-au părut foarte scumpe. În comparaţie cu noile rotiţe CeramicSpeed, acelea sunt adevărate chilipiruri. Tot ce ţine de aceste rotiţe este la superlativ, dar mai ales preţul…

Când incepi sa-ti usurezi bicicleta ultimul lucru la care te gandesti sunt rotitele schimbatorului de pinioane. Aceste mici piese nu se pot face prea usoare deoarece s-ar uza prea rapid, sau chiar s-ar rupe in timpul functionarii. Rotitele cu gauri sunt mai usoare, dar in zilele ploioase se incarca cu noroi si afecteaza mult acuratetea schimbatorului. Rotitele pline lucreaza mai bine in noroi, dar au o greutate mai mare. E greu de impacat si capra si varza, dar cei de la Ceramicspeed au reusit cu brio.

Cele mai scumpe rotiţe de schimbător din lume 2

Pentru a obtine o rotita usoara, solida si alunecoasa, cei de la Ceramicspeed au avut o idee uimitoare – să creeze o piesa goala la interior, un fel de Hollowtech in miniatura. Rotita arata normal la exterior, cu suprafete intregi si netede, dar in interior este scobita. Este cea mai buna optiune pentru a scadea greutatea fara a afecta rezistenta si performanta.

Cele mai scumpe rotiţe de schimbător din lume 3

Pasul doi a fost alegerea materialului de constructie. Desi toata lumea foloseste aluminiu sau plastic, Ceramicspeed au folosit titan. Acest metal este foarte rezistent si foarte usor, noile rotite avand o durata de viata de trei ori mai mare decat una din aluminiu. Metoda de fabricare este de asemeni inedita, si anume imprimare 3D. Aceasta tehnologie noua permite realizarea unor piese deosebite ce nu se pot fabrica nici pe strungurile computerizate. Pare greu de crezut, dar la proiectarea acestor rotite s-a lucrat timp de 4 ani!

Cele mai scumpe rotiţe de schimbător din lume 4

Normal, rotitele se rotesc pe rulmenti ceramici de prima calitate, bine etansati impotriva elementelor naturii. Se pot monta pe orice schimbator de la Shimano, Sram si Campagnolo pentru 10 si 11 viteze. Deocamdata s-au produs doar 10 perechi, frumos ambalate si inseriate. A fost nevoie de 4 ani ca sa fie fabricate si probabil tot atat va dura si pana vor fi vandute. Setul de rotite rezista de 3 ori mai mult si cantareste cu 2 grame mai putin decat altele normale si costa mai mult decat cele doua biciclete pe care le detin. Chiar vreti sa stiti cat? Ei bine, 1000 de dolari. Da, un unu urmat de trei de zero si de semnul $.

Sursa: BikeRumor

1 COMMENT

  1. Cine nu are ce face cu banii poate cumpara si rotite din titan!
    Personal as prefera numai rotite din material plastic de inalta rezistenta, tot pe rulmenti ceramici, mult mai ieftine decat cele din titan si evident mai silentioase la contactul cu lantul, chiar usoare dar si foarte rezistente la uzura pe dantura.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.