Noutăţi de la WTB - şei, jante şi anvelope 1

WTB este unul dintre cei mai mari şi mai vechi producători de anvelope. Încă de la începuturile ciclismului montan au început să producă anvelope bune şi foarte bune dintre care unele au făcut istorie. În plus mai fabrică o mare varietate de piese şi accesorii pentru biciclete – jante, şei, manşoane, camere.

Pentru acest an WTB a pregatit câteva noutati interesante ce vor fi lansate la vara. Precum se ştie, anvelopele si jantele au scapat de sub control devenind tot mai mari si mai late. Nici WTB nu vrea sa ramana in urma, asa ca ne uimeste cu un cauciuc de 27.5×3”. Producatorii de cadre, furci si butuci si-au anuntat deja noile standarde, mai mari bineinteles, asa ca anvelopele superlate se vor incadra la fix. Latimea furcilor creste la 110mm, cadrele se cracaneaza pana la 148 sau chiar mai mult, butuci lati produc toate firmele, asa ca rotile mai late vor avea cautare.

Noutăţi de la WTB - şei, jante şi anvelope 2

Numele noii anvelope de la WTB este Bridger si se produce in doua variante, ambele cu dimensini de 27.5×3”. Modelul TCS Tough este super-rezistent, fiind construit din cauciuc Gravity DNA aranjat in doua straturi pentru a-i oferi imunitate impotriva penelor. Crampoanele mare, dese si patrate ii confera un aspect agresiv si ii asigura performante extreme pe offroad.  Modelul TCS Light este facut sa ruleze mai usor, avand greutate mai mica si carcasa mai subtire. Greutatile si preturile sunt cam mari, in orice caz mai mari decat ale concurentei. TCS Tough cantareste 1510g si costa 77$ iat TCS Light are 1235g si costa 68$. Ambele modele vor fi disponibile din august.

Noutăţi de la WTB - şei, jante şi anvelope 3

Dupa o anvelopa grea urmeaza o janta usoara. Ci24 este prima janta de carbon produsa de WTB. Disponibila in 27.5 si 29 inch, janta este de mult timp in proiect. S-a lucrat mult la design pentru a se obtine un produs de calitate superioara, usor si rezistent. Cele 32 de gauri au fost executate cu o tehnologie 4D, ca spitele sa se aseze perfect. Daca spitele nu vin in linie dreapta de la butuc la janta, pot produce stres pe peretii de carbon, ceea ce duce la microfisuri. Designul jantei permite montarea cu usurinta a anvelopelor tubeless, doar cu ajutorul unei pompe de podea. Ci24 are latime de 24mm la interior, 30mm la exterior si profil de 31mm. Greutatea este de 414g pentru 27.5” si 420g pentru 29”. Va fi disponibila in luna iunie la un pret de 550 dolari bucata.

Noutăţi de la WTB - şei, jante şi anvelope 4

Noua sa SLG aminteste de vechile modele de la WTB, dar are o forma noua si materiale superioare. Varful este lung si ingust, iar partea din spate este putin ridicata. Saua este acoperita cu materialul propriu DNA, iar şinele sunt din carbon. S-a obtinut astfel cea mai usoara şa a firmei, cu o greutate de doar 146 de grame. Desi este foarte usoara si pare fragila, saua se poate folosi in orice disciplina a ciclismului. Nu este doar pentru sosea, ciclisti profesionisti au testat-o deja la antrenamente si competitii de XC si Enduro.  Va fi disponibila in trei modele, Carbon, Pro si Team, la preturi intre 120 si 250 dolari.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.