Avalanşă de anvelope noi de la Kenda 1

Kenda este unul dintre producătorii mei preferaţi de anvelope, în primul rând pentru că fabrică produse pentru toate buzunarele. Şi diversitatea modelelor este mulţumitoare, orice ciclist găsindu-şi cu siguranţă anvelopa preferată. Kenda nu produce doar cauciucuri pentru ciclism, ci şi pentru motociclete, ATV, autoturisme, uz gospodăresc şi cărucioare.

La expoziţia de la Taipei ce se desfăşoară luna aceasta, Kenda a prezentat o intreaga colectie de anvelope de toate latimile. Sa incepem cu tatal lor, pe nume Havok , ce are o silueta generoasa de 27.5×3”. Toti producatorii se grabesc sa-si completeze colectia cu anvelope +, iar Kenda tocmai a lansat primul 27.5+. In ciuda taliei dolofane Havok cantareste doar 900 de grame, mult mai putin decat modelele de aceeasi marime ale concurentei. La constuctia carcasei s-au folosit doua tipuri de cauciuc, mai dur pe centru si mai moale pe margini. Pe centru este util un material mai tare pentru un rulaj mai bun si o viteza mai mare, in timp ce pe laterale se foloseste cauciuc moale pentru aderenta sporita in viraje. Havok este tubeless ready, putand fi montat pe janta fara camera. Se fabrica in doua versiuni cu densitate de 60 TPI si 120 TPI. Se pare ca in curand va urma si un model ceva mai ingust, de 2,8 inch.

Avalanşă de anvelope noi de la Kenda 2

Pentru cursele de XC exista anvelopa Saber cu dimensiunea de 29×2”. Modelul crampoanelor este minimalist, dar elaborat, cu crampoane mici pe centru si din ce in ce mai mari spre margini. Materialul folosit este acelasi R3C cu care se fabrica anvelopele de sosea. Asta inseamna ca Saber este foarte usor si ruleaza rapid. Foarte curand vor aparea si alte marimi cu acelasi model – 29×2.2, 27.5×2.0 si 27.5×2.2.

Avalanşă de anvelope noi de la Kenda 3

Cholla este numele noii anvelope de ciclocros, dedicata in special curselor foarte noroioase. Crampoanele mari, rectangulare si departate, fac din Cholla o excelenta anvelopa de noroi. Are aderenta foarte buna, ruleaza satisfacator si nu se incarca cu noroi. Se produce doar in dimensiunea 700×33 cu 60 sau 120 TPI.

Avalanşă de anvelope noi de la Kenda 4

Daca vreti o bicicleta de sosea ce merge bine pe drumuri pietruite si de macadam, trebuie sa o incaltati cu anvelopele Warthog. Cu o marime de 700×40, aceste anvelope au pe centru o zona neteda si dura, pe laterale crampoane mari, iar intre au crampoane medii. Crampoanele nu sunt pronuntate, astfel ca rulajul este decent chiar si pe asfalt curat. Este tubeless ready si vine in doua modele, cu 60 TPI si 120 TPI.

Avalanşă de anvelope noi de la Kenda 5

La final va prezint cel mai subtire model, Kenda Kountach, dedicat bicicletelor de sosea. Cu latimi de 25 si 28mm, Kountach este total lipsit de crampoane, ceea ce ii confera o mare rapiditate pe asfalt. Greutatea de 200 de grame este un alt mare atu al acestei anvelope de viteza. Modelul de 25 este disponibil acum, iar pentru cel de 28 mai trebuie sa asteptam cateva luni.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.