Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 1

RockShox a uimit toată lumea ciclistă cu modelul lor de furcă inversă RS-1. Ne aşteptam ca şi alţi mari producători să le copie designul, dar surpriza a venit de la o firmă mai modestă, şi anume RST. Furca lor cu funcţionare inversă arată la fel de bine ca şi RS-1.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 2

Aflata in stadiu de prototip, furca inversa a celor de la Rapid Suspension Technology inca nu are un nume. E programata sa apara pe rafturi in 2017, dar daca testele merg bine s-ar putea sa o avem de anul viitor. Este pregatita pentru cursele de XC si Trail, fiind destul de usurica cu cele 1700 de grame.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 4

Dropout-urile sunt setate pentru un ax de 15mm si lung de 110mm, noul standard ce a intrat de curand in vigoare. Se va produce pentru roata de 27.5” si 29” iar suspensia variaza intre 100 si 140mm. Bratele de 32mm au un sistem ascuns ce le impiedica sa se roteasca, sistem despre care cei de la RST nu au suflat nici un cuvant. Datorita distantei mari dintre brate, se va putea folosi si cu anvelope de 3”.

Detaliile constructive sunt uluitoare si de o mare finete. Bratele si podul sunt dintr-o singura bucata de aluminiu perfect prelucrata.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 3

Desi multi producatori isi pregatesc furcile pentru axuri de 20mm, RST s-a limitat la 15mm. Ei spun ca astfel pastreaza greutatea mai scazuta, iar rigiditatea nu are de suferit.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 5

Renegade este o furca cu suspensie pentru FatBike ce tocmai a aparut pe rafturi. Are pistoane de 32mm, cursa intre 80 si 120mm, reglaje de compresie, de revenire si amortizor pe aer. Este disponibila in doua variante – cu gat drept si cu gat conic.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 6

Furca Rogue cu pistoane de 34mm este acum pregatita pentru butuci lati de 110mm si anvelope de 27.5+

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 7

Tija reglabila Stealth Elev8 este aproape gata si va fi pusa in vanzare in luna iunie 2015. Cablul de comanda vine pe dedesubt, deci poate fi montata doar pe cadre dedicate. Are acelasi mecanism ca si tija Elev8, doar ca este amplasat invers. Pretul acestui dropper este de aproximativ 250 de dolari.

Furcă inversă şi alte noutăţi de la RST 8

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.