Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 1

Orice ciclist serios îşi doreşte un monobloc produs de Enduro, pentru simplul fapt că este cel mai bun din lume. Deşi stau bine în vârf, cei de la Enduro ştiu că ceilalţi competitori nu dorm, aşa că îşi îmbunătăţesc constant produsele.

Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 2

Noua serie de monoblocuri de la Enduro este gata de livrare. TorqTite este un nou model de monobloc ce se fixeaza mai ferm si mai precis in cadru. Cele doua cupe au un filet interior ce le permite sa se infileteze pe piesa centrala ce are filete exterioare la capete. Piesele din aluminiu se imbina foarte strans, rulmentii se aliniaza perfect si orice joc este eliminat.

Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 3

Momentan se produc modelele PF86, PF30 si PF30/24. Modelul PF30 se poate converti in PF386 cu ajutorul unei piese centrale mai lungi, disponibila separat. PF30/24 se potriveste cu cadrele de 30mm si axurile Shimano de 24mm, fara alte adaptoare sau distantiere. Va urma curand si un monobloc BB30/24.

Odata cu monoblocul se livreaza si o cheie pentru strangerea cupelor. Cheia si cupele au caneluri adanci si pronuntate pentru a elimina alunecarile. Un monobloc complet cu tot cu cheie costa intre 210 si 230 de dolari.

Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 4

Enduro a decis sa intre si pe piata angrenajelor. Primul angrenaj produs de ei inca este in stadiul de prototip si se testeaza intens inainte de a fi pus in vanzare. Designul imita modelele vechi de angrenaje din anii 70-80. Se numeste MOSC – Modern Old School Crank si este fabricat dintr-o singura bucata de aluminiu AL2024.

Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 5

Angrenajul MOSC este dedicat competitiilor de pista si sosea, venind cu BCD-uri de 110, 130, 135 si 144mm. Bratele se fabrica in toate lungimile uzuale. Pretul unui MOSC va fi de aproximativ 800$ impreuna cu un monobloc ceramic XD-15.

Monoblocuri şi angrenaje noi de la Enduro 6

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.