Hydrodynamic Lube 2

Noul produs de la Muc-Off, Hydrodynamic Lube, este rodul colaborării companiei britanice cu cei de la Sky, rezultatul fiind un lubrifiant mai eficient cu 15,5% decât C3 Wet Lube și cu 27% în comparație cu produsele concurenței.

Hydrodynamic Lube, ce are un preț fixat la 22€ pentru o sticluță de 50ml, a prins viață odată cu dorința echipei Sky de a oferi rutierilor săi cel mai eficient și cel mai rezistent lubrifiant pentru lanț din plutonul profesionist, indiferent de condițiile meteorologice. Acesta face parte din categoria câștigurilor minimale, capitol la care cei de la Sky excelează.

Hydrodynamic Lube

Pentru colectarea datelor cuantificabile de care aveau nevoie cei de la Sky pentru a putea începe dezvoltarea unui nou lubrifiant, Muc-Off a construit Chain Lube Optimisation Dyno, un sistem ce a permis specialiștilor să testeze lubrifianții la nivel microscopic, oferindu-le date despre eficiență și durabilitate. Astfel, cu ajutorul acestor parametri, s-au putut realiza comparații între diferite formule.

Alex Trimnell, director general al Muc-Off, spune: ”După 15 formule și sute de ore de teste în laborator și pe șosea, am ajuns la rezultatul dorit.. acum putem dovedi cu date concrete că suntem cei mai buni din lume în dezvoltarea lubrifianților pentru biciclete”.

Toată munca din jurul acestui proiect a durat 426 de zile, perioadă în care diferite formule au fost testate pe mii de kilometri de șosea de către echipa Muc-Off, înainte ca produsele prototip să fie oferite celor de la Sky. A urmat un proces ciclic de testări ale diferitelor formule de lubrifianți efectuate de cicliștii echipei britanice, fiecare prototip fiind folosit 300 de ore pe sistemul CLOD pentru a obține datele necesare reformulării.

După 11 runde de testări și peste 29000km pedalați de rutierii de la Sky, Muc-Off a găsit formula ideală. Potrivit acestora, Hydrodynamic Lube este mai eficient cu 15,5% decât C3 Wet Lube și cu 27% în comparație cu produsele de top ale concurenței.

Acest lubrifiant este conceput pentru a fi utilizat atât în condiții de umiditate crescută, cât și în medii uscate și cu mult praf. Muc-Off recomandă aplicarea lubrifiantului cu 3-4 ore înainte de a pleca la drum.

 

 

 

 

 

 

 

 

via bikeradar

1 COMMENT

  1. Ar fi trebuit sa se precizeze cati kilometri rezista o singura lubrifiere a lantului in conditiile ciclismului de sosea de ex. si ce cantitate de reziduu metalic rezulta in urma curatarii totale dinaintea urmatoarei lubrifieri.
    Cu cat iese mai putin reziduu metalic din lant, cu atat calitatea lubrifierii este mai buna; o chestiune extrem de clara si de simpla.
    Numai asa se putea dovedi cu certitudine cat de performant este acest tip de lubrifiant in comparatie cu altele, pt. cine stie sa verifice acest lucru.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.