Ghidon flexibil ce absoarbe vibraţiile 1

Chiar în urmă cu o săptămână mi-am luxat încheietura stângă după ce am intrat cu bicicleta într-o groapă din asfalt. Încă mă doare şi acum. O furcă cu suspensie m-ar fi scăpat de astfel de probleme, dar nu îşi are locul pe bicicleta mea de oraş. În schimb, un ghidon flexibil ar fi minunat.

Firma franceză Baramind a brevetet un nou tip de ghidon ce are in componenta materiale elastice. Inca din 2012 au lansat pe piata un model de ghidon elastic, dar nu a avut mare succes. Dupa inca doi ani de cercetare si dezvoltare au produs varianta a doua, numita Bam City.

Ghidon flexibil ce absoarbe vibraţiile 2

Ghidonul Bam City este construit din mai multe piese din materiale diferite asezate alternant. Datorita designului special, ghidonul flexeaza doar in jos, in timp ce ramane rigid in orice alta directie. Asta inseamna ca directia nu va avea de suferit, bicicleta putand fi manevrata ca una cu ghidon normal. Capetele si mijlocul gidonului sunt construite din aluminiu pentru a oferi un sprijin bun pentru maini si prinderea pipei. Mijlocul este format dintr-o tija din fibra de sticla si plastic, peste care se ataseaza patru insertii din plastic. Aliajul de fibra de sticla si plastic este un brevet nou, la fel ca si tehnologia de turnare si modelare, iar toate materialele si componentele sunt produse de firme franceze.

Bam City ajuta ciclistul sa pedaleze in siguranta prin oras, eliminand stresul ce poate afecta incheieturile. Chiar si in cele mai curate si ingrijite orase se pot intalni gropi, guri de canal, borduri, trepte si alte obstacole ce ne pot pune in pericol . Pentru un ciclist profesionist nu ar fi o problema, dar incepatorii nu stiu sa coboare corect o bordura. Ghidonul elastic ii ajuta in aceste situatii protejandu-le incheieturile si facand plimbarea mai placuta.

Ghidon flexibil ce absoarbe vibraţiile 3

Desi pare fragil, acest ghidon vine cu o garantie de 2 ani, dar numai pentru ciclisti de 60-80 de kilograme. In viitor se vor fabrica si alte versiuni, pentru toate greutatile, dar momentan aceasta este singura varianta. Actuala versiune de Bam City este neagra cu insertii albe, insa vor urma si modele divers colorate. Are o lungime de 620mm, cu o inclinatie de 20 gade in spate si 5 grade in sus. La o grosime de 31,8mm are o greutate de 350g. Forma este eleganta si confortabila, asa numita Moustache Bar, atat de apreciata de ciclistii urbani. In viitor firma franceza are in plan si alte modele, inclusiv pentru MTB si alte sporturi extreme.

Pretul unui ghidon flexibil este de 45 de euro, insa doar pe teritoriul Franţei. Pentru restul Europei se adauga 8€ taxe postale, iar pentru alte continente taxele cresc la 15€.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.