Pinioane din oţel, titan si aluminiu 1

Expoziţia de la Taipei este în plină desfăşurare şi noutăţile continuă să curgă. O sumedenie de mici producători ne uimesc cu inovaţii interesante şi designuri nebănuite. SEQlite este unul dintre aceşti producători, ce au venit la Taipei cu o întreagă gamă de pinioane extraordinare.

Pinioane din oţel, titan si aluminiu 2

Toata lumea vrea pinioane mari si exact asta ofera toti producatorii. SEQlite are pe taraba trei grupuri de pinioane pentru MTB, doua pentru 10 viteze si unul poentru 11. Cele de 10 au pinionul mare de 40 sau 42 de dinti, iar cel de 11 are pinionul mare de 42. Pinioanele sunt fabricate din oţel Cr-Mo, cu exceptia celor trei de sus care sunt din aluminiu 7075. Pinioanele mari se pot construi din aluminiu fara riscuri majore, deoarece se uzeaza mult mai greu decat cele mici. Datorita numarului mare de dinti, fiecare dinte intra mai rar in contact cu lantul, ceea ce se traduce intr-o uzura redusa.

Pinioane din oţel, titan si aluminiu 3

Cele trei pinioane mari sunt contruite dintr-o singura bucata de aluminiu, iar celelate sunt construite dintr-o singura bucata de oţel, cu exceptia celui mic ce este separat. Toate grupurile de pinioane sunt compatibile cu casetele butucilor Shimano si cu altele similare. Greutatile sunt impresionante – 255g pentru 11-40 de 10V, 265g pentru 11-42 de 10v si 280g pentru 11-42 de 11v.

O alta caracteristica ce da valoare pinioanelor SEQlite este prezenta unui suport interior de carbon. Acest suport sustine pinioanele din otel si da un plus de rigidate intregului grup. Suportul de carbon este prezent si pe grupurile de sosea, nu doar pe cele de MTB.

Pinioane din oţel, titan si aluminiu 5

Pentru sosea sunt disponibile o serie de pinioane din oţel cu greutati cuprinse intre 155 si 170 de grame, in functie de marime. Pentru maniacii greutatilor mici s-a fabricat un set complet de pinioane din titan de doar 100 de grame! Juniorii au si ei pinioane dedicate, cu o o plaja de 14-28. Sa tinem cont ca un junior nu are suficienta forta sa pedaleze pe un pinion de 11 sau 12 dinti.

Pinioane din oţel, titan si aluminiu 4

Cei cu adevarat obsedati de greutatile reduse au la dispozitie cateva piese cu adevarat impresionante. Daca pinioanele din titan vi s-au parut uşoare, oare cum vi se vor parea cele din aluminiu? Exista doua modele, unul pentru sosea si unul pentru munte, construite integral din aluminiu. Pinioanele din aluminiu pentru MTB cantaresc 150 de grame, iar cele pentru cursiere au numai si numai 91 de grame!!! Despre preturi inca nu se stie nimic si cred ca este mai bine asa.

Pinioane din oţel, titan si aluminiu 6

O ultima mentiune pentru grupul de 4 pinioane dedicat butucului Shimano Capreo. Acest adaptor se fabrica in doua variante, 9-10-11-12 si 9-10-11-13. Capreo este similar cu driverul XD de la Sram, fiind de asemeni conceput pentru montarea unor pinioane de 9 si 10 dinti.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.